Има ли справедливост за извършителите на тежки престъпления, вижте тази неделя след централната емисия Новини

На 8 септември в „Темата на NOVA” авторът на първата история за сезона Мартин Георгиев и операторът Пламeн Иванов разкриват реалността на жестокото убийство в сливенското село Сотиря и задават големите въпроси за наказанието след престъплението.

Случаите като този с малката Кристин стават ежедневие и като под индиго. Студентката от Велико Търново Вероника и телевизионната водеща Виктория Маринова имат сходна съдба, а профилите на задържаните и тяхното поведение е идентично. Признание, бърз процес и… най-много 30 години в затвора. Това се очертава и при случая със 7-годишното момиче от Сотиря.  

Как се избягва доживотната присъда, може ли да се промени законодателството при случаи със сексуални насилници и решение ли е химичната кастрация? 

Има светлина в тунела, но дано не е от идващия насреща влак. Дали ще има следващ случай на престъпление без справедливо наказание? Вероятно въпросът е по-скоро – кога? Ситуацията в Сотиря прилича на отворена Кутия на Пандора, която може да бъде затворена само ако се възстанови у хората чувството за справедливост и най-вече - сигурност.

Гледайте „Престъпление… без наказание?“ в „Темата на NOVA“ тази неделя, 8 септември, веднага централната емисия новини.