Слави Бинев говори в „Здравей, България” за сериите GRAND PRIX по таекуондо, които ще бъдат пряко излъчвани по NOVA SPORT, всеки ден от 18 до 20 октомври

За първи път ще се проведе GRAND PRIX по инициатива на Българска Федерация по Таекуондо – WT.  Най-добрите 32-ма на планетата в олимпийските категории ще се борят за победата, титлата „THE BEST OF THE BEASTS“ и награден фонд от почти 100'000 USD.

Слави Бинев е в студиото на „Здравей, България”, за да разкаже повече за посланието на предстоящия турнир.

„Спортът е най-големият дипломат на нашата страна. Той притежава по-голяма сила от политиката. Държава, в която има само един трикольор, това е спортът”, заяви Слави Бинев.

„В бойните изкуства се учим да контролираме агресията. Тя е във всеки един човек и той трябва да я овладее някак си, да я насочи в правилната посока. Може да си агресивен към знание, агресивен да направиш нещо добро.  Агресивен към опонента, но до там, докъдето знаеш, че заедно ще израснете. Да не го унищожиш, а заедно да вървите напред. Никога бойните изкуства не са били само спорт. Те са изкуства, защото учат и на характер, доизграждат личността заедно със семейството”, каза бившият политик.

„Когато едно общество е болно, това не е привилегия само на бойните изкуства. И журналистите са болни, и митничарите, и политиците. Просто хората от бойните изкуства са по-подготвени за един свят без правила. Ако помислим правилно, ще видим, че всяка една жена, една майка, искат нейният приятел или син да бъдат силни и волеви хора, които да могат да защитят своето семейство. Бойните изкуства дават едно оръжие в ръцете на човека, което трябва да се използва по най-добрия начин”, обясни Слави Бинев.

„Футболът не е моята територия. При мен наистина има един кръговрат – аз съм тръгнал от спорта и се върнах в него. Върнах се с много опит и знания, подготвен да помагам. Близо 7 000 души тренират в момента таекуондо, като нашата задача е да подобрим най-добрите времена, когато тренираха около 20 000 души. Смятам, че това е постижимо в рамките на няколко години”, обеща известният спортист и бизнесмен.

 „GRAND PRIX  е най-големият спектакъл на бойните изкуства. Тук са само бивши и настоящи световни шампиони, олимпийски, това са 32-мата най-добри в света. Няма леки срещи. На откривате на 18 октомври ще има демонстрация на WORLD TAEKWONDO Demo Team и това ще бъде невероятен спектакъл. Сравняват го с бойния вариант на Цирк дю Солей. Само по NOVA SPORT ще може да се гледа, за което благодарим.Така правите много за спорта”, разказа Слави Бинев.

Как тези световни майстори тренират и колко е добра българската школа в таекуондото, можете да видите в цялото интервю в „Здравей, България”.