Актрисата се превъплъщава майсторски в ролята на бившата митничарка и настояща бизнес дама Мария Станкова

Отвъд разочарованието от Прехода, героинята на Мариана владее всички негови слабости и е успяла да излезе на печалба от комбинациите, в които е участвала. Какво обаче й предстои, ще видим в новите епизоди на „Пътят на честта“ от понеделник до сряда от 22.00 ч. по NOVA.

За ролята на Мария в „Пътят на честта“

„Покрай снимките на „Пътят на честта“ се е случвало да ставаме в 4.00 ч. сутринта. Снимането на сериал е доста тежко и е като своеобразна школа за актьора, защото развива неговия рефлекс и сетива“, споделя актрисата.

„Докато пътувах с колата към студиото, разбрах за случилото се със Стефан Данаилов и посърнах. Замислих се как ние хората все по-малко се вглеждаме един в друг и не обръщаме достатъчно внимание на душите си, а трябва да бъдем жалостиви към човека срещу себе си.“

Кастинг и забавления на снимачната площадка

„И аз, също като останалите си направих видеозапис за кастинга, вкъщи. Засне ме моят съпруг, Жоро (Георги Кадурин). Извикаха ме на втори кръг, който беше много внушителен, с много хора, режисьори, сценаристи, продуценти. След една седмица се обадиха, че са ме одобрили. Харесвам много ролята си и смятам, че е една от най-интересните в сериала. В нея има много тайни, много плюсове и минуси, много е пъстра и шарена и мисля, че е подходяща за моя актьорски статус. Прототипът на моята героиня е на реално съществуваща личност.“

„На снимачната площадка има много забавни моменти. Последната, за която се сещам, е как докато ме гримират, гардеробиерката ми показва облеклото и обувките за следващия снимачен ден. Дадох й утвърдителен знак с ръка, а на другия ден се оказа, че размерът на ботушите изобщо не пасваше на моя номер. Заплаших, че ще играя боса и набързо ми намериха нови“, разказва през смях актрисата.

Още за театралните изяви на Мариана Миланова, за съдбовната й среща с Радой Ралин, как се влиза във ВИТИЗ със забранено произведение, за любовта от пръв поглед и още много любопитни истории от живота на актрисата, гледайте във видеото на „На кафе“.