Кастингът за сезон 3 на кулинарната надпревара вече тече с пълна сила, а всеки, който желае, може да се запише за участие в сайта на NOVA на nova.bg/hk

Кулинарният формат, който се излъчва в над 19 държави, с повече от 50 сезона, с над 700 участници и милиони зрители в световен мащаб се реализира в България от 2018 г. У нас съвсем скоро ще стартира третият сезон на предаването, а голямата награда в надпреварата е 100 хиляди лева. 

„Искам да поканя всички, които се чувстват можещи, и тези, които са по-плахи да се запишат за участие в новия сезон на Hell’s Kitchen на страницата в сайта на NOVA на nova.bg/hk. Хората със силни характери и тези с по-спокоен нрав – всеки с фино небце е добре дошъл в Hell’s Kitchen 3!“, призова кулинарният експерт в предаването „Здравей, България“.

 „Имам екип от хора, които ще пресеят кандидатите и от 1000-2000 ще ги сведат до 200-300. Оттам насетне аз влизам в играта и започвам да подбирам най-добрите“, пояснява шеф Ангелов.

„Лично аз не възприемам Hell’s Kitchen като шоу. За мен това е лидерът в кулинарните формати, в което всеки с фино небце може да заяви и да отстоява себе си. Практиката за последните години показва, че първите трима финалисти задължително се реализират по най-добрия начин. Или отварят собствени ресторанти, или стават главни готвачи, или водят свои рубрики по телевизиите. Дани Спартак отвори собствено заведение, Филип, по-известен като Хари Потър, също. Светла, която беше на трето място, има рубрика в NOVA. Победителят от втори сезон Веселина Чилева е поканена за заместник-главен готвач в новооткриваща се 5-звездна верига в София. Така че Hell’s Kitchen е най-големият трамплин за професионалисти“, категоричен е той.

„За мен е най-важно кой какво умее. В голяма част от епизодите предизвикателството е готвачите сами да измислят това, върху което да се съсредоточат и с което да се изявят най-добре. Тогава творчеството излиза на преден план. За да се справим добре в кухнята и гостите да получат топ продукт, е необходимо организацията, уменията и всички детайли в кухнята да бъдат старателно изпипани преди това. Мой ангажимент е да изисквам тези неща.“

„До ден днешен аз нямам нито един работен ден. В кухнята си доставям удоволствие. В момента, в който го осъзнах, разбрах, че това е моето предизвикателство. Всеки мечтае да работи това, което му е хоби“, признава шеф Ангелов.

Повече за модните тенденции в кухнята, за здравословното хранене, за класическите похвати и авангардните техники в кулинарията, гледайте във видеото на „Здравей, България“.