Актрисата гостува тази сутрин в студиото на "Събуди се"

След 386 епизода започнаха снимките на деветия сезон на най-успешния български медицински сериал у нас - "Откраднат живот". В него зрителите ще видят нови герои, заплетени медицински казуси, повече любов и своята любима сестра Жекова, която тази сутрин гостува в студиото на „Събуди се”.

Евтим Милошев: „Откраднат живот” е приказен разказ за човешката природа и човешките емоции

 „Много съм притеснена от бума на агресия. Не си слагаме спирачки. Не мога да си представя, че ще ударя човек, да не говорим за лекар и учител. Не знам какъв гняв се е насъбрал в човека. Ние се занимаваме с тази тема без да се нахвърляме върху пациентите. Ако не те приемат в болница, ако те подмятат от кабинет на кабинет, аз разбирам, че пациентът също може да е много изнервен, да е на ръба на силите си. Но да удариш жена-лекарка, това се случва в началото на девети сезон на „Откраднат живот”. Това е страшен проблем. И ще се занимаваме с този казус”, заяви Мартина Вачкова.

Започват снимките на деветия сезон на "Откраднат живот"

 „Мои приятели от варненска болница вече ми предложиха да работа при тях като сестра. Няколко пъти вече ми се случва да асистирам на лекари в лекарски кабинети. Аз много обичам да ходя на лекар. Нямам страх от кръв, мога наистина да асистирам. Но чак на истински операции не бих ходила. На моя колежка в плевенски театър й шиха ръката и пострада по време на репетиции, аз отидох с нея в спешния кабинет на тамошната болница и аз веднага асистирах”, призна известната сестра Жекова.

„Oткраднат живот“ ще зарадва феновете с девети сезон

„Сега по празниците бях болна, а майка ми беше във Военна болница. Такива приятни лекари и сестри. Запознах се с прелестна анестезиоложка. Има прекрасни лекари. Прекрасни медицински работници.Трябва да ги уважаваме и ценим. И много се надявам с „Откраднат живот” да издигаме тази професия. Да я връщаме на мястото, което заслужава. Да няма повече нападения срещу лекарите. Страшно ще се радвам”, каза Мартина Вачкова.

„Главните сестри могат да бъдат и сиви кардинали. Мисля, че много хубаво сценаристите са подали характера на сестра Жекова. Тя беше вярна на доктор Генадиев. Но тя преди всичко е вярна на болницата. И който и директор да дойде, тя винаги ще седи зад него. Тя обожаваше и доктор Банков. Сега обича много и героя на Наум Шопов, д-р Тасев. За Владо Пенев да не говорим. Сестра Жекова беше почти трагично влюбена в него. Тя не си вре в носа в любовните отношения с лошо чувство. Тя иска да знае, за да бди. Сестра Жекова жертва личната си любов, за да запази интересите на болницата. Почти като Марта Хари. Много ми харесват и в живота такива жени”, разкри известната актриса.

Още любопитни подробности за Марта Вачкова и Владо Пенев вижте във видеото от „Събуди се”.