Интересните моменти от ден 8 на онлайн изданието на фестивала

След като провеждането на София Филм Фест e отложено поради извънредната ситуация, организаторите намират креативен начин да развълнуват киноманите с онлайн дневник. Част от изненадите, които той предлага, са представяне на различни филми, спомени за случки от фестивала на същия ден преди години и поздрав от приятел на СФФ.

В осмото издание на ПРЕДСТАВИ СИ * 24-тия София Филм Фест ви представя Стефан Лаудин, директор на Варшавския международен кинофестивал, член на журито за най-добър български игрален филм. Преди време той предлага на българската рок-група „Делта Рустърс“ да запишат песента на Петър Георгиев-Пешето „Ритъм“ заедно с китайската режисьорка и певица Зу Шин Хоу. В ПРЕДСТАВИ СИ * 24-тия София Филм Фест може да откриете кадри с режисьорката и нейния филм за баща й, един от първите рокаджии в Китай – „Баща ми е рокер“. 

Основната тема на деня в изданието пък е повече от интригуваща. Какво е общото между филма на Светла Цоцоркова „Сестра“ от 2019 г. и филма на Адела Пеева „Мълчание с достойнство“ за Ирина Акташева и Христо Писков, автори на един от най-значимите филми в историята на българското кино – „Понеделник сутрин“ (1966)? Всичко това  може да разберете ТУК.