Интересните моменти от ден 9 на онлайн изданието на фестивала

След като провеждането на София Филм Фест e отложено поради извънредната ситуация, организаторите намират креативен начин да развълнуват киноманите с онлайн дневник. Част от изненадите, които той предлага, са представяне на различни филми, спомени за случки от фестивала на същия ден преди години и поздрав от приятел на СФФ.

В деветото издание на ПРЕДСТАВИ СИ * 24-тия София Филм Фест ви представяме филма, носител на 4 награди Оскар и „Златна палма“ от Кан 2019 - „Паразит“ на Понг Чун-Хо, определен като фестивалната гала на СФФ. С един Оскар по-малко, но с цели 11 номинации, е „Рома“ на Алфонсо Куарон, за който разказва продуцентът му Николас Селис. В ПРЕДСТАВИ СИ * 24-тия София Филм Фест може да откриете и видео за „Ден на жената“ на Доля Гавански.

Основната тема на деня в изданието пък е Франкофония 50. Съвместно с Френския институт, Организацията на франкофонските държави и посолства сме подготвили силна програма, която включва копродукцията на Тунис, Франция, Ливан и Катар „Синът“ на Мехди М. Барзауи, както и още 14 филма от 19 държави. Не без вълнение се очаква и 17-ото издание на копродукционния пазар София Мийтингс, една от водещите професионални киноплатформи в Европа.

Каква е връзката между филма на Стефан Командарев „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“ и световни режисьори и артисти като Клаудия Кардинале, Фолкер Шльондорф, Тери Гилиъм, Ян Троел, Павел Павликовски, Горан Паскалевич, Аличе Рорвахер? Всичко това  може да разберете ТУК.