Атанас спаси вечерната резервация с бърза реакция и находчива идея

Топ 5 на най-добрите професионални готвачи на България трябваше да превъзмогнат изненадващото прекъсване на електричеството, а по-късно скарата и газовите им котлони угаснаха. Станция „стартери“ се оказа тясна за Реджеп и Недялка, които така и не намериха общ език. Изненадващо газовите котлони и скарата на Галя угаснаха, a необичайната ситуация наложи бърза реакция. Идеята на Атанас да запалят барбекюто, бе одобрена от шеф Виктор Ангелов и така станция „месо“ се „изнесе“ на двора заедно с отговорника си Галя и Цецо. Лека-полека компонентите за поръчката се събираха на паса и в края на вечерта, въпреки всички перипетии, топ готвачите се справиха с всички поръчки.

Всеки срещу всеки в съперничество за победа в Hell’s Kitchen България

Независимо от добре свършената работа, раздорите между тях взеха превес. Реджеп обвини Галя в саботаж, Недялка номинира Реджеп заради хаоса на тяхната станция, но и той не ѝ остана длъжен.

На финала на вечерта пред шеф Ангелов се изправиха Реджеп заради слабата си организация с Недялка, и Галя – заради сериозните си пропуски на скарата.
„Във всеки занаят има два типа хора. Едните тръгват плахо и неуверено, другите се изстрелват нагоре още в началото. Проблемът на вторите е, че много бързо стигат върха на способностите си и после рязко започват да падат надолу“, започна речта си шеф Ангелов, обръщайки се към Реджеп.

Атанас е първият в топ 4 за финала на Hell’s Kitchen България

„Галя, когато влезе в Hell’s Kitchen наистина нищо не знаеше, но започна да се учиш като работлива пчеличка. Мед ми капеше на душата като те гледах как усвояваше напълно нови неща за теб“, категоричен бе Виктор Ангелов. Но миг по-късно смени рязко тона: „Престани да играеш ролята на любимата ученичка на шефа! Толкова близо до финала трябваше вече да си шеф Маринова.“

Люта схватка за надмощие в Hell’s Kitchen България седмица преди финала

С тези думи шеф Ангелов подкани Реджеп и Галя да свалят куртките си. Утре двамата топ готвачи ще се изправят в зрелищен двубой, в който ще оцелее само по-добрият готвач.
Не пропускайте да гледате Hell’s Kitchen България утре точно в 21:00 в ефира на NOVA, за да разберете кой ще надделее в решаващата кулинарна битка.

Актуални новини ще откриете на уебсайта на Hell’s Kitchen България, както и на FB страницата на предаването.