Победителят в третия сезон на Hell’s Kitchen България – Реджеп Бадев сподели в „На кафе” с какви емоции си спомня участието си и какво възнамерява да направи с наградата

Преди броени дни „италианското острие” премина през оспорвана битка за победата в най-горещото кулинарно предаване по NOVA. Той се отличи като лидер в кухнята. Реджеп си спомня за преживяното с усмивка. „Най-хубавите ми спомени са в Hell’s Kitchen България. Липсва ми! Като си вътре започваш да свикваш и да ти харесва какво се случва, но само ако си истински кулинар, защото адреналина е най-хубавото нещо, което един готвач може да има”, казва той.

Реджеп е големият победител в третия сезон на Hell’s Kitchen България

Реджеп решава, че иска да стане професионален готвач, когато е само на 14 г. Тогава той гледа как готвят готвачи със звезда Мишлен и красотата, която създават в чиниите. Това го амбицира и той да пожелае да бъде като тях. „След като завърших реших да се занимавам с висока кулинария. Започнах да ходя по Европа и да се уча от най-добрите”, спомня си Реджеп.

Той случайно решава да се запише в Hell’s Kitchen България. Преди да попадне на кастинг за предаването не е гледал нито един епизод от Кухнята на Ада. Приятелката му предлага да го запише със силния довод, че характерът му много добре ще се впише  във формата. „До последно не знаех какво се случва. Всяка сутрин ми беше много трудно, защото не знаех какво ме очаква, каква ще е играта, какво ще е предизвикателството”, разказва победителя в третия сезон на кулинарната надпревара.

Атанас: Участието ми в Hell’s Kitchen е сбъдната детска мечта

„Едно от слабите ми места е българската кухня. Харесва ми, но не съм имал възможност да я практикувам. Сигурен съм, че сако започна да се занимавам с нея с моите идеи и техниките, които знам, може да се получи нещо много интересно. Това е част от плана ми за бъдещето”, разкрива Реджеп. Един от ярките му кулинарни спомени за България е бабината мусака, която до днес никой не е успял да надмине.

„От останалите готвачи във формата най-мила за мен е Галя. Възхищавах ѝ се как върви стъпка по стъпка, попива и се учи на момента. Тя е доказателството, че когато нещо ти харесва, вярваш в него и истински го искаш, то се получава!”, категоричен е той.

Реджеп: Hell’s Kitchen България ме научи да вярвам в мечтите си

Реджеп възнамерява да инвестира част от наградата в бъдещето си, а останалите пари в интересни проекти.

Защо е разочарован от Недялка и какви интересни истории за кулинарните си пътешествия сподели с Гала – гледайте във видеото от „На кафе”.