Атанас Балкански беше специален гост в „На кафе”, за да разкаже за пътя от резерва до подгласник на победителя в най-горещото кулинарно състезание

На финала в „Кухнята на Ада” Наско се изправи срещу Реджеп за титлата „Най-добър професионален готвач в Hell’s Kitchen България 2020“. Той завърши на второ място, но е доволен от участието си и признава, че единственото, което би променил, ако имаше възможност да се върне назад, е подходът му към някоя задача или ястие.

„Стресът вътре е много по-голям, отколкото изглежда по телевизията. Доста е стресиращо да работиш в тези условия и според високите изисквания на шеф Ангелов”, признава Атанас.

Реджеп: Възхищавах се на Галя в Hell’s Kitchen България

Една вечер той случайно попадна на публикация в социалните мрежи, че се търсят готвачи за третия сезон на Hell’s Kitchen България. Решил да попълни формата за участие, но ако не стане от първия път повече да не опитва. „Бях сред резервите, защото винаги има нужда от такива при извънредни ситуации. Попитаха ме дали съм съгласен да бъда резерва и аз потвърдих. Една вечер ми звънна телефона и ми казаха: Влизаш в предаването. Аз бях в шок. Всичко стана  буквално за един ден. Не се замислих въобще – веднага казах „Да!”, спомня си Наско.

Атанас: Участието ми в Hell’s Kitchen е сбъдната детска мечта

Той е сред малцината участници, които са били и в синия, и в червения отбор. Това му дава възможност да оцени положителните и отрицателните им черти. „В червеният отбор имаше много хора, които искаха да се научат, но може би нямаха толкова опит в кухнята. Нямаха и човек, който да ги води и аз се превърнах в този човек. Показателно беше, че след моята поява си тръгваха участници само от сините. Преместването ми в синия отбор сложи началото на моя „черен период”. Там попаднах в черна дупка и се виждаше по омлети, пасти, пици и др. Проблемът там беше, че се бяхме събрали много индивидуалисти, силни характери като всеки иска да изпъкне и да се докаже, но никой не мислеше за отбора”, казва шеф Балкански.

Реджеп и Наско от Hell’s Kitchen – за отборната игра, състезателния дух и вкуса на победата

Второто място не помрачава участието на Наско в трети сезон на „Кухнята на Ада”. Той признава, че за него тези няколко месеца са били истинско удоволствие и отново би се впуснал в подобно приключение.

Какво е сготвил за Лейди Гага, докато е работил в Амстердам и каква е атмосферата в кухнята, която ръководи в момента – гледайте във видеото от „На кафе”.