Срещите от четвъртфиналите на първенството стартират на 27 юни

Най-старият футболен турнир в света – за Купата на Футболната асоциация на Англия - е поредното голямо събитие, което се завръща в спортния свят след дълга пауза. Оспорваните мачове от четвъртфинала на турнира започват на 27 юни, а финалът е планиран за 1 август. Пакетът DIEMA XTRA и стрийминг платформата PLAY DIEMA XTRA продължават да предлагат на зрителите висококачествено спортно съдържание, част от което са и най-атрактивните мачове за Купата на Футболната асоциация.

Тази събота Норич Сити, отстранил Тотнъм Хотспър след изпълнения на дузпи в петия кръг, ще приеме колоса Манчестър Юнайтед. “Червените дяволи“ достигнаха до шестия кръг за шеста поредна година след победа над Дарби Каунти през март. Двубоят ще бъде излъчен на живо в събота, 27 юни, от в 19.30 ч. по DIEMA SPORT 2, както и онлайн в PLAY DIEMA XTRA.

Отново на терена след карантината: Висшата лига в Англия се завръща

Неделният ден, 28 юни, ще предложи на спортните фенове останалите три сблъсъка от четвъртфиналната фаза. Рекордьорът по спечелени трофеи в турнира Арсенал ще гостува на Шефилд Юнайтед на „Брамал Лейн“ от 15:00 ч., а най-оспорваният мач от тази фаза на надпреварата Лестър Сити – Челси е с начален час 18:00. Тези два двубоя ще бъдат излъчени директно в програмата на DIEMA SPORT, както и онлайн в PLAY DIEMA XTRA.

Сблъсъкът в неделната вечер е между миналогодишния победител и фаворит в тазгодишното издание на турнира Манчестър Сити и Нюкасъл Юнайтед. Мачът може да бъде проследен на живо от 20:30 ч., в ефира на DIEMA SPORT 2 и онлайн.

Спортът се завръща в ефира на DIEMA XTRA и онлайн на PLAY DIEMA XTRA

Междувременно през изминалата седмица бяха открити плейофите в efbet Лига със зрелищното дерби между ЦСКА и Левски в ефира на DIEMA SPORT. Данните на ГАРБ Аудиенс Межърмент България сочат, че завършилият с равенство оспорван двубой е с аудиторен дял от над 20% от гледащите телевизия зрители (Всички 4+) в България. Близо 30% от мъжката аудитория пред телевизорите по това време проследи събитието, което беше най-гледаното предаване в страната в часовия интервал на излъчване.

Проследете най-интересните спортни събития по DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2, както и онлайн в платформата PLAY DIEMA XTRA.