Големият победител от първия сезон на шоуто призова новите участници да се подготвят добре, защото им предстои едно огромно предизвикателство

„Бих казала на участниците във втори сезон на „Маскираният певец“ да се подготвят добре физически и психически. Да приемат шоуто сериозно, но да не забравят да се забавляват. Едно от най-важните неща е да се подготвят да избягат от себе си“, сподели Михаела Маринова.

„Когато изгледах всички видеа, които сте събрали, сякаш се върнах във времето и си припомних онова усещане. Чак ръцете ми се изпотиха от вълнение“, развълнува се изпълнителката, която разказа повече за поканата си да участва в „Маскираният певец“.

„Маскираният певец“ с втори сезон в ефира на NOVA

 „Когато ме поканиха в шоуто, си казах, че влизам в това предизвикателство с двете ръце. Обсъдихме със Саня Армутлиева условията на играта. Това криене, тази лъжа, целият този филм, който се случва около теб. Трябва да си физически и психически готов, защото самите костюми са много тежки и трябва да успееш да издържиш теглото им върху себе си. Моят костюм например тежеше 30 кг., но се справих. Гарванът визуално беше един от най-страшните образи, но дълбоко в себе си беше много нежен. Когато започна подготовката за шоуто, отидох на първа среща с Кремена Халваджиян, която направи всички тези уникални костюми. Когато видях Гарвана, си казах: „Уау! Точно така си го представях!“. Тоталната противоположност на мен самата. Беше любов от пръв поглед. Заобичах безкрайно Гарвана. Птицата е едно уникално създание. Символ на свобода, на полет, на висоти. В същото време тъмният и тежък костюм беше идеалната преграда, зад която да се скрия.“

За предизвикателствата в най-мистериозното шоу

„Едно от най-големите предизвикателства за мен беше да скрия участието си в „Маскираният певец“ от близките си. Всеки ден си измислях ново алиби пред тях. Имах късмет, че в този момент работех върху дебютния си албум. Във времето, в което не бях на сцената, записвах в студио. В крайна сметка успях да ги излъжа, а финалът за всички тях беше като гръм от ясно небе. Отвсякъде валяха обаждания и коментари“, сподели победителката.

„Трудност е и да умееш да играеш с гласа си, да се прикриеш добре, да избягаш от стила си на пеене. Всички песни, които изпях във формата, са парчета, които никога и никъде не съм изпълнявала досега. В тези три месеца ти и героят ти, в моя случай Гарванът, ставате едно цяло и с него започвате да се борите той да върви напред и да оцелявате заедно.“

Маги Джанаварова: В живота съм щура и игрива като ПЧЕЛИЧКАТА

„Нямам търпение да гледам втория сезон на „Маскираният певец“. Участието ми в него беше като израстване. То е част от стълбицата на развитието ми и едно уникално упражнение за всеки артист. Както ми помогна да доразвия гласа си, така ми помогна и в чисто артистичен план. През тези три месеца трябваше да съживя Гарвана, да го направя истински, да му придам чувства и емоции“, сподели Михаела Маринова.

Перфектната организация

„Организацията на шоуто също беше уникална. До последно самите ние помежду си не знаехме кои сме. Зад сцената не сме се засичали изобщо и също носехме костюми. Нямахме право да говорим. Ако искаме нещо, пишехме на дъска. „Маскираният певец“ те държи буден и стегнат през цялото време. Адреналинът не те пуска и това те кара да си винаги в кондиция – да приемаш трудностите като част от играта“, категорична бе тя.

Предстоящо с Михаела Маринова

Михаела Маринова ще представи своя дебютен албум на 9 октомври на концерт в София. „Това събитие се оказа най-дългоочакваното събитие за мен в близко бъдеще. Наистина го очакваме с огромно нетърпение –  и екипът, и музикантите, с които ще се кача на сцената. Нямаме търпение да празнуваме, но и готвим нови проекти. Съвсем скоро снимам и ново видео, което с удоволствие ще ви представя“, споделя победителката в първия сезон на „Маскираният певец“ и пожела успех на новите участници във втория сезон на формата.

Кои ще бъдат новите звезди, които ще застанат зад мистериозните маски, ще стане ясно тази есен в „Маскираният певец“ по NOVA.

Повече информация за „Маскираният певец“ можете да откриете на официалните Facebook и Instagram профили на шоуто.