Първият Номинационен съвет за племето на Жътварите премина с размяна на остри реплики между играчите

След оспорваната битка за територия, племената се събудиха в териториите си. Жътварите бяха събудени от собственика на Стопанството - Георги Димитров – Кинти, който им напомни, че животните не спят до късно. Утрото за Рибарите не беше толкова хармонично. Иван се изяви като организатор и разпредели задачите между останалите. Глад беше обхванал всеки един от тях. При Ловците денят започна с разговори за единство, като всички се обединиха около мнението, че на този етап е важно да продължат да печелят.

Преди старта на първата номинационна битка племената разбраха, че загубилите отиват на Съвет и трябва да излъчат не един, а двама номинирани.

Ловците грабнаха победата в първата териториална битка в „Игри на волята: България“

Построяването на кула от кубове, които играчите трябваше да съберат, преминавайки през серия от препятствия, се оказа тежка задача за всички племена. Жътварите тръгнаха убедително и се движеха с един куб преди останалите. След тях през цялата игра се движеха Ловците, а последни бяха Рибарите.

Задачата да наредят кулата без да се повтарят цветовете от нито една страна първи започнаха да изпълняват Жътварите, а втори бяха Ловците. Още преди Рибарите да са взели своя пети куб, Ловците успяха да наредят пъзела и се увенчаха с втора поредна победа.

В „Игри на волята: България“ всичко се решава на арената

Ивана и Сюзън от Жътварите продължиха да се борят с решаването на ребуса, но минути след като взеха последния си куб – Рибарите наредиха своя и това ги спаси от номинации.

По време на Номинационния съвет Ивана отправи упреци и остри реплики, след които Елена получи две номинационни точки от капитана и двете се оказаха номинирани.

Утре предстои втората номинационна битка между Ловците и Рибарите. Ивана и Елена ще получат втори шанс, като се изправят в битка за спасение срещу другите двама номинирани от загубилото племе – двама ще бъдат спасени, а останалите – ще влезнат в двубой за оцеляване.

Кои ще бъдат следващите номинирани играчи и между кои назряват конфликти?

Гледайте в „Игри на волята: България” тази вечер от 21:00 ч. по NOVA.

Следете всичко на Facebook страницата и Instagram профила на предаването.