Жътварите победиха Ловците в последната отборна игра за седмицата и запазват своята цялост

Поредната загуба за Рибарите в битка за неприкосновеност ги изпрати край лагерния огън, където всеки от тях посочи грешките, които е видял по време на играта. Капитанът Николай твърдо застана зад позицията, че играчите в племето не знаят в какво са добри и именно това е провалило стратегията им. Неточността на Станимира при стрелбата с дискове и желанието на Христа сама да влезе в битка, определиха вота на племето.

Рибарите отново на Номинационен съвет в „Игри на волята: България”

Двете жени от Рибарите ще се изправят срещу представители на отбора, който загуби втората битка за неприкосновеност. В нея премериха сили Ловци и Жътвари. Този път те не бяха сами – Рибарите бяха тяхна публика, за да се поучат от племената, които често ги побеждават в игрите, заради отборния си дух и правилна стратегия. В изпитанието за спасение участие взеха всички членове на отборите – те трябваше чрез дълги въжета да задържат гюле с тежест от 20 кг максимално дълго над земята. Племето, което първо изпусне своето отива на Номинационен съвет. Подходът и на двата отбора беше един срещу друг на въжетата да застанат играчи с приблизително еднаква сила и по този начин да балансират гюлето. Най-слабото звено в играта се оказа Лазаринов, който сложи край на битката, опитвайки да премести въжето на рамотоси. Подобна промяна беше против правилата, а връщането към изходна позиция го накара да изпусне.

Ловците за първи път край Дивата река в „Игри на волята: България“

След като направиха разбор на играта, която наблюдаваха, Рибарите обсъдиха и възможните противници от Ловците. По-късно Екатерина получи индивидуална среща с водещия Димо Алексиев, който ѝ предложи три варианта да изхарчи своите 50 златни гроша – да помогне на себе си, да помогне на племето си или да помогне на сестра си. Тя даде всичките си пари, за да купи три закуски на по-малката Йоанна, която тази седмица се намира в трудните условия на Дивата река.

Кои ще са двамата номинирани Ловци и ще успеят ли червените да се съхранят като най-многолюдното племе? Гледайте тази вечер от 21:00 ч. в премиерния епизод на „Игри на волята: България” по NOVA.

Следете всичко на Facebook страницата и Instagram профила на предаването.