„Разпознавам някои от маските, но предположенията за това кои са, ще оставя за себе си“, сподели изпълнителят в студиото на „Здравей, България“.

Светлината стана петата паднала маска в най-мистериозното шоу в ефира. Повече от месец Стефан Илчев заблуждаваше успешно панела и зрителите, че зад нея се крие жена. 

Падна петата маска в "Маскираният певец" (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Много се смях на предположението на панела, че под моята маска се крие Луна. Добре, че участието ми приключи и няма да се налага да лъжа всички около мен. Най-трудно ми беше да крия къде съм, какво правя. Единственият плюс, с който можех да се оправдая беше, че подготвям моя нов албум и затова постоянно съм в студиото. Преди две седмици ходих до Рилския манастир, до Рупите, до Роженския манастир и ги съчетах, правейки си снимки за всеки лайф. Тази събота беше ред на Мелник. Това беше от нещата, които много ме затрудняваха“, разкри талантливият изпълнител.

Парчетата, които изпълнява всеки един от героите, са по негов собствен избор.

„Когато приех поканата да участвам в „Маскираният певец“, трябваше рязко да се разгранича от това, което правех в „Като две капки вода“. Не исках да има засичане при нито един от образите. Вокално се чудех – не трябваше да си личи, че съм мъж. Ако пък си жена, трябва да мислиш как да звучи тази жена. За мен всичко това беше една голяма главоблъсканица – какво и как да бъде изпято. След първия лайф стана ясно, че беше объркващо за целия панел и за зрителите, дали под маската на Светлината се крие мъж или жена.”

Милена Славова: В „Маскираният певец” избирах песните си така, че да не ме разпознаят

„Още предходния лайф Владо Пенев предположи, че аз се крия зад маската. На последния затвърди мнението си и мисля, че той води по брой познали. Пеенето не ме затрудни, въпреки че е по-трудно да пееш през маската и костюма. Защото всички тези движения на сцената изискват много повече усилия, защото в него е изключително топло. Целият костюм на Светлината беше гумиран отвън и буквално нямаше пролука, през която да влезе въздух. Само през очите, устата и евентуално през крачолите. Най-трудното е да видиш докъде могат да се простират твоите двигателни способности, съобразно костюма.

Алекс Раева: В „Маскираният певец” изпълнителите прекалено силно ни заблуждават

„Като две капки вода“ и „Маскираният певец“ са много различни предавания. Но ако трябва да ги сравнявам „Капките“ бяха много по-трудни за мен. Там хората те виждат и не можеш да прикриеш нищо. Дори нещо да не ти е наред и да си вир вода, всички го виждат от първо лице. Маската по някакъв начин помага“, категоричен е Стефан Илчев.

„Разпознавам някои от маските, но предположенията ще оставя за себе си. Това, с което се гордея е, че въпреки маската, много хора успяха да ме разпознаят. Това за мен е много хубаво и важно. Пожелавам успех на всички участници, на целия формат и се радвам, че бях част от това страхотно шоу.“

Не пропускайте новите битки и вълнуващите изненади на маските следващата събота в „Маскираният певец“ в 20:00 по NOVA!

Повече информация можете да откриете на сайта на предаването, както и на официалните Facebook, Instagram и Tik Tok профили на шоуто.