„Храната е вдъхновение! Както посрещаш гостите си, такъв си и ти като човек!“, категоричен е кулинарният експерт.

В студиото на „Събуди се“ шеф Манчев разказа повече за новия сезон на „Кошмари в кухнята“, за снимките на предстоящия сезон на „Черешката на тортата“ и за новото национално меню на България.

„За мен „Кошмари в кухнята“ е феноменално предаване, защото показва и еманира цялото общество и бизнеса като цяло. През кошмарите, през ресторантския бизнес виждаш целият бизнес и кой как се справя в него. Наскоро излезе една статистика, която показва, че 70% от хората, които правят бизнес, всъщност не разбират от него. Стряскащо е. Аз например от 30 години се развивам в тази професионална сфера. Докато много от хората, които правят ресторанти или работят в тях, и участват в „Кошмари в кухнята“ никога не са се занимавали с този бизнес. Те си мислят, че когато имат храна и я сервират на масата, всичко е точно. Но всъщност не е така. Кошмарите са в отношенията между хората, в партньорите, в обучението и инвестицията в персонала. Всичко това, носи след себе си негативи, ако не е направено по правилния начин. Преди две седмици с „Кошмари в кухнята“ бяхме в Германия. Ще бъде изключително интересно предаване – за една фамилия, заминала да живее там. Проблемите обаче са същите, каквито са и тук. Пак всичко опира до отношенията. Затова и професионализмът е изключително важен. Когато правиш нещо, го прави докрай.“

За новия сезон на „Черешката на тортата“

„Започнахме да снимаме новия сезон на „Черешката на тортата“. Скоро зрителите ще имат възможност да го гледат. Всяка седмица давам задачи на участниците, а в този сезон лично аз ще им поставям оценки. Което означава, че ще трябва да се постараят доста, за да мога да им дам по-високи оценки. Разбира се, всичко е въпрос на личностно усещане – за това как искаш да те възприемат. Навсякъде е така. Както посрещаш гостите си, такъв си и ти като човек. Всичко се издава през храната.“

Повече за новите сезони на обичаните кулинарни формати и новото национално меню на България, гледайте във видеото.

Редактор: Боряна Димитрова