Племето прекъсна победоносната серия на противника

Дълго чакана победа завоюваха Жътварите след две мъчителни седмици на лишения и осем поредни загуби. Племето най-после успя да събере сили и да се завърне на Арената като победител на Териториална битка. Истински мотивиран след прощалните думи на последния напуснал надпреварата – Владислав, отборът мобилизира сили и прекъсна омагьосания кръг, в който се оказа дълго време. Устремът на Жътварите им донесе ключа за Резиденцията, а Рибарите се отправиха към Дивата река, където никога повече не искаха да се завърнат.

Ивана: В „Игри на волята: България” бях себе си

Пъргавост, ловкост и точност бяха необходими на състезателите, за да се справят с древна игра в Териториалната битка. Изстрели с катапулт, точно улавяне или стрелба във вратата на противника до отбелязването на осем точки. Това беше необходимо на племената, за да се окичат с победата. Съревнованието стартира с размяна на водачеството, докато Жътварите не успяха да се откъснат с точни попадения и поведоха в изпитанието. Дори повече от доброто представяне на Борислав и Милен не успя да помогне на Рибарите и битка завърши с надмощие от осем на четири за жълтото племе.

Владислав от „Игри на волята: България“: Моите фаворити са Любо и Джери

„Тази победа е много сладка! Първо, защото ги победихме толкова категорично, второ – Рибарите отиват на Дивата река и трето – ние днес се прибираме вкъщи“, коментира Ваня след щастливата развръзка за Жътварите. Настроението при противниковия отбор далеч не беше толкова радостно, като Екатерина понесе най-тежко загубата от Тодор в решаващия сблъсък.

„Много ме е яд и не защото моята точка донесе загубата, а защото беше срещу Тодор. Бих преглътнала загубата срещу всеки един друг Жътвар. Моят отбор няма как да ме разочарова. По-скоро съм разочарована от себе си и от решаващата точка”, каза Екатерина след края на играта.

Симона от „Игри на волята: България“: Моите фаворити са Тодор и Джери

Както всяка приказка и тази за победоносния ход на Рибарите приключи – след двуседмичния период на надмощие, синьото племе се отправи към Дивата река. Ще приключат ли мирът и победите в племето след загубата на териториалната битка, предстои да стане ясно тази седмица в „Игри на волята: България“.

В днешния ден отборите ще изберат новите си водачи, а те ще се срещнат в Капитанска битка. Кои ще бъдат те и кой ще надделее?

Гледайте „Игри на волята: България“ всеки делничен ден от 21:00 ч. по NOVA.

Следете всичко на Facebook страницата и Instagram профила на предаването.