Емблематичното лице на медията ще отразява актуалните новини от австрийската столица

Журналистът с доказан опит и професионализъм Миа Сантова става кореспондент на NOVA във Виена. С разпознаваем журналистически почерк и дългогодишна експертиза в отразяването на международни събития, Миа ще информира зрителите за актуалните новини от австрийската столица, където животът я отвежда.

Разказ за живота във Виена между терор и пандемия (ВИДЕО)

"NOVA е моето семейство и се радвам, че отново съм част от екипа на телевизията. В тези напрегнати времена, България е част от Европа и света повече от всякога. Затова съм щастлива, че ще мога да информирам зрителите на NOVA за всичко, което се случва тук и което влияе на живота ни", коментира журналистът Миa Сантова.

РАЗКАЗ ОТ ПЪРВО ЛИЦЕ: Миа Сантова за ужаса във Виена

През 1995 г., още докато е студент в журналистическия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Миа Сантова започва кариерата си в отдел Новини на Нова телевизия като международен редактор. Тя отразява значими световни събития, както и културния живот в столицата. По-късно става и водещ на новините на медията, а след това продължава професионалния си път като главен редактор на Новини и актуални предавания на телевизия DIEMA. Води и сутрешното публицистично предаване в ТВ7 – „Уикенд с Миа Санотва“. Част от кариерата ѝ преминава в женското списание Madame Figaro, където оглавява екипа на българското издание.  

Миа Сантова има специализации по журналистика от BBC London, фондация Reuters и New York TV.