Заплетени истории и звезден актьорски състав ще поднесе новият български сериал, който стартира в ефира на NOVA на 26 февруари в 21:00 ч.

Сюжетът се завърта около мистериозно убийство, което се превръща в лична трагедия за героите на Ана Пападопулу и Юлиан Вергов. „Моят герой се казва Камен Петков – шеф на „Отдел Издирване”. Издирваческата дейност се оказа много интересна – всеки един детайл от местопрестъплението е от значение. По принцип е много трудно да се разказва подобен тип история, но е много интересно, защото изскачат нови и нови улики и се стига до желания резултат – положителен или отрицателен”, казва Вергов.

„Моята героиня се казва Ралица Петкова и е зам.-директор на СДВР – на нейно подчинение са както издирвачите, така и „Отдел Убийства” и „Отдел Наркотици”, всички подслужби. Образът е много любопитен, тя има сериозна лична история, която се разкрива през целия сезон”, казва Пападопулу.

В сериала има и международно участие, осъществено от хърватската звезда Ива Михалич, участва в сериал, режисиран от носителя на „Оскар” Дани Станович.

„Отдел Издирване“ е новият български сериал на NOVA

В сериала тя играе ролята на Татяна Станкович – елитна хърватска компаньонка.  Актрисата е положила големи усилия, за да проговори езика на колегите си, а режисьорът Димитър Димитров е категоричен, че тя веднага се е вписала в екипа.

„Беше предизвикателство за мен да говоря на български, защото аз дори не знаех как да чета кирилица и трябваше да наблегна първо на това, за да мога да прочета сценария. Аз обичам да уча нови неща и беше много полезно за мен”, казва с усмивка Михалич.

Декорът на полицейския участък, където се развива една част от действието в сериала, е издържан в стилистиката на холивудското кино. „Това е сериал, който иска да покаже българската полиция в малко по друга светлина. Ако постигнем желания резултат, младите хора да започнат да подражават на полицаите, които са стойностни хора, а не на гангстерите, значи сме изказали добре мнението си по въпроса”, допълва Юлиан Вергов.

Христо Петков, който също е част от актьорския състав, разказва, че преди да започнат снимките на сериала всички са преминали обучение по стрелба .

Сценаристи на „Отдел Издирване” са Александър Чобанов и Владислав Тинчев. Режисьори са Димитър Димитров и Виктор Божинов, а музиката е специално композирана от Максим Ешкенази.