Режисьор на финалните кадри беше продуцентът на сериала Евтим Милошев с оператор Павел Веснаков

В неделя вечер приключиха снимките на „Откраднат живот: Финалът“, който събра на снимачната площадка любими звезди за емоционално сбогуване.

Режисьор на финалните кадри беше продуцентът на сериала Евтим Милошев с оператор Павел Веснаков. Аплодменти, сълзи и смях отбелязаха последната сцена в късните часове. Със своите 507 епизода „Откраднат живот“ се превръща в най-дълго излъчвания български сериал.

"Благодаря на всички и до нови творчески срещи. Толкова много професионални, творчески, приятелски отношения натрупахме, че това е повод да вървим с високо вдигната глава - и винаги докато нещата, които създаваме и правим са повод да се чувстваме горди, да се чувстваме уверени, защото това е успехът на всеки един от нас. Киното е колективно изкуство  - то се случва с енергията, желанието, любовта, професионализма на всеки един човек от продукцията", с тези думи продуцентът Евтим Милошев се обърна към екипа на финала на снимките.

Стотиците медицински казуси и вълнуващите лични истории се превърнаха в запазена марка на продукцията, която стартира през 2016 г. Сред героите, които зрителите обикнаха е д-р Борис Тасев. "Все още не можем да осъзнаем какво се е случило. Много е емоционално, с колегите си пропомняме случки от последните години. За себе си мога да кажа, че буквално съм друг човек, в сравнение с деня, в който влязох в продукцията", казва Наум Шопов. В началото той се е чудел как да избяга от поетия ангажимент, но днес е щастлив, че е останал и е преживял много неща, които иначе е нямало как да му се случат. 

"Подготвях се, че няма да ми бъде тъжно и няма да страдам, а всъщност ми е истински и тъжно и мъчно, че се разделям с тези хора, защото всички до един са прекрасни - от шофьорите, през гримьори, гардеробиери, реквизит. Киното и телевизията се прави в екип", каза актьорът Владо Пенев в последния снимачен ден.

Сред младите актьори, които "Откраднат живот" направи разпознаваеми е Филип Буков. Той изрази надеждите си съвсем скоро да се срещне с колегите си в нови проекти. А една от емблемите на сериала Марта Вачкова каза: "В последните си кадри, които заснех аз плаках много и си мислех, че сега няма да плача за колегите, но беше много хубаво и това е една светла умора."

Краят на една ера приключва с финалните снимки, а зрителите ще имат възможност да проследят развитието на героите от вторник до четвъртък в 20:00 ч. в ефира на NOVA.

Повече новини ще откриете на уебсайта на NOVA и на официалната страница на „Откраднат живот“ във Facebook, а всички епизоди можете да видите само в NOVA PLAY