За пореден път специалните изборни студиа на NOVA доминират в телевизионния ефир

Финалният двубой на UEFA EURO 2020™ между двата най-добри отбора на първенството – Италия и Англия, е проследен от 57.8% от всички зрители в активна възраст (18-49 години). Сумарният аудиторен дял на живото излъчване по четири телевизионни канала – NOVA, БНТ 1, DIEMA SPORT 3 и БНТ 3 – е и най-високият резултат на футболна среща от историческото издание на Европейското първенство по футбол. Вторият най-гледан мач в България е полуфиналът между Англия и Дания, излъчен само в каналите на Нова Броудкастинг Груп. Над половината от всички зрители в активна възраст са гледали NOVA или DIEMA SPORT 3. На трето място в класацията на най-гледаните футболни срещи на живо е другият полуфинал между Италия и Испания, излъчен в каналите на Българската национална телевизия:

След последния съдийски сигнал, значително зрителско внимание е отчетено и към Церемонията по награждаването, излъчена след полунощ. Регистрираният аудиторен дял за всички тв канали сред зрителите в активна възраст е 61,8%.

Две важни събития доминираха в телевизионния ефир на 11 юли - грандиозният футболен форум на Европа и парламентарните избори за 46-ото Народно събрание в България. С доказания си опит в отразяването на ключови за страната и света събития, журналистите на NOVA осигуриха пълно информационно покритие и възможност зрителите да проследят обективно изборния ден в три специални формата, в общо 5 части. Пийпълметричните данни отчитат категоричен превес на излъчените по NOVA и NOVA NEWS предавания сред аудиторията в активна възраст.

Зрителите са гласували доверие на медията и в ключовия момент на изборния ден. Сумарният дял на NOVA и NOVA NEWS при съобщаване на първите резултати и експертния им анализ е над 27%, като втората телевизия в класацията е отчела 21.5% сред зрителите в активна възраст (18-49).