Актьорът гостува в студиото на „На кафе“ и с писателката Цветелина Цветкова разговарят за любовта и лудостите, които правим заради нея в живота и на екрана

За хитовия криминален сериал „Братя“, който се излъчва всеки делничен ден от 22.30 ч. по NOVA, е събран невероятно талантлив млад екип, в който всички признават, че приемат като семейство. Дани Ангелов се превъплъщава в ролята на полицая Митко Черкезов, който едновременно води борба на два фронта – срещу организираната престъпност и за любовта.

„Някой трябва да пише. Без истории няма нито  филми нито пиеси. Затова и „Братя“ е толкова успешен сериал, защото това, което е написано от Цвети е много добро. В сериала имаме едни от най-добрите екипи. Писането на сценарии няма нищо общо с писането на книга. Наскоро ги пресмятах – имаме 65 епизода, което е равносилно на 19 игрални филма. Можете ли да си представите да напишеш за 3-4 месеца сценарии за 19 игрални филма?“, споделя гледната си точка за писането Дани Ангелов.

Затишие пред буря в „Братя“

„Атмосферата на снимачната площадка е много добра и се чувствам не като на работа в хубавия смисъл на думата. Много е позитивно и това оказва влияние върху бързото темпо на работа. Това ми е любимата роля. Черкезов ме учи на много неща. Още във втори и в трети сезон, той мачка с любов. Това е нещо различно от мен. Малко по-различен съм в живота – по-сприхав и нетърпелив. Докато той е спокоен и търпелив, и във взаимоотношенията с дъщеря си, и с половинката. Труден е този мач, който играе“, споделя актьорът Дани Ангелов за героя си в „Братя“.

„Новата ми книга „Зелената жилетка“ е цялата за любов. Всичките ми разкази са любовни. Имаме нужда от любов сега. Покрай цялата ситуация с този вирус, приехме за даденост да не се докосваме, да не се прегръщаме. Разказва обикновени истории за любов. Замислих се за двойките, които живеят от дълго време заедно и които не се докосват. Важно е да си казваме, че се обичаме и да се докосваме. Затова мисля, че сега е времето за излизане на тази книга. Тя е топла, уютна и е за обикновените хора. Любовта е най-важното нещо, въпреки, че сме станали малко цинични в последно време. Заглавието й идва от една от историите, разказани в книгата. Няма да разкрия на кого е тази зелена жилетка, но е много важна в живота ми. Историите са на реално съществуващи хора. Има малко преувеличение, за да станат още по-красиви нещата“, разказва за идеята зад новата си книга Цветелина Цветкова.

Маските падат тази вечер в „Братя“

„Много ми харесва, това което сподели Цвети за любовта, но мисля, че в последно време тя стана много консуматорска. Преди време преследвахме, ухажвахме жените и търсихме път до тях, докато сега всичко се случва много бързо“, включва се в разговора с мнението си за любовта Дани Ангелов.

Владимир Михайлов: Христо Шопов е изключително забавен, вълнуващо е да работим заедно в „Братя“

За лудостите в името на любовта

„Правила съм много лудости от любов и сега се сещам как легнах пред едно такси, за да не си тръгне човека, след като се бяхме скарали“, разкрива съкровени случки от миналото си Цветелина. „Не успях да го спра, но се дигнах и продължих.“

„Моята връзка с Ива в сериала е една голяма глупост от любов. Представи си какво е да си полицай от 20 години, градил кариера и в един момент решаваш да зарежеш всичко заради една дама. Ставаш подчинен, отслабваш и гледаш влюбен като теле. Тя се държи по-студено с него. В живота бих издържал не повече от 7-8 минути с такава студена жена и то не заради друго, а защото трябва да има взаимност. В живота сядаме на маса, почваме да говорим. Или се отваря вратата, или си тръгваме всеки по пътя“, разкрива разликите между себе си и персонажа в сериала „Братя“ актьорът.

„С дъщеря ми в сериала Поли (Елеонора Иванова-Нори), която е изключителна актриса, много си приличаме и има страхотна химия между нас. Тя има няколко главни роли, които предстои да видим. Когато се срещнахме в края на втори сезон, бяхме в шок от приликата между нас. Но нямаме никаква родствена връзка. Имам дъщеря, която е на 8 години и тъй като в сериала наричам дъщеря си „диваче“, истинската ми дъщеря реагира. Синът ми гледа от друга гледна точка и критикува актьорската игра. Големият комплимент, който получих от него е, че след Денис Топал, аз съм му най-любимият герой в сериала“, разказва актьорът за градивната критика, която получава от децата си.

Не пропускайте новия сезон на „Братя“ всяка делнична вечер от 22:30 ч. по NOVA!

Последвайте Instagram профила и Facebook страницата на „Братя“. Всички епизоди на поредицата могат да бъдат гледани и в NOVA PLAY след излъчването им в ефир.