Гледайте криминалния трилър тази събота от 23.00 ч. по NOVA

Банда пенсионери-крадци и мошеници организира бижутерски обир в Лондон през 2015 г., определен за най-големия в историята на страната.  Колкото и невероятно да звучи, това е истината, която е проследена във филма „Кралят на крадците“, проследяващ хрониката на събитията от преди години. Престъплението е много впечатляващо, защото откраднатите бижута са на стойност 200 милиона паунда. Другото забележително нещо е възрастта на извършителите – пенсионери, но с дълъг професионален стаж.

Саможивите и сърдити старчета, някой от тях леко недочуват, извършват нещо грандиозно в престъпния свят. Истински професионалисти те подбират внимателно най-подходящото време за обира – дълъг уикенд около Великден. По празниците банките и трезорите са по-слабо охранявани и от тях самите зависи да измислят и приложат перфектния план, с който да избягат с плячка под формата на бижута и банкноти.

Режисьор и сценарист на лентата е британеца Джон Марш, който съвсем естествено поверява изпълнението на главните роли на британци. Актьорският състав е повече от звезден, но безспорен лидер е Майкъл Кейн, който отдавна си е спечелил славата на икона в областта на киното. Сред останалите актьори са доказали се професионалисти, превърнали се в любимци на публиката като Майкъл Гамбон, Джим Броудбент, Чарли Кокс и Рей Уинстоун

Не пропускайте развръзката на криминалния трилър „Кралят на крадците“:, тази събота от 23.00 ч. по NOVA.