Актьорът от „Пътят на честта“, споделя пред зрителите на NOVA подробности около героя си и за театралните си превъплъщения

Известният актьор Веселин Анчев, който признава, че много обича да прави гримаси на сцената и да лицедейства, се превърна в любим герой на зрителите на NOVA с ролята си на Дичо в „Пътят на честта“. В студиото на „На кафе“ артистът разкрива интересни подробности около персонажа си в сериала и какво е да си театрален актьор по време на пандемия.

„Хората са очаровани от сериала и от това, че се правят български продукции. Искам преди всичко да се обърна към NOVA телевизия от главното звено до последния човек и да благодаря за уникалния шанс, който дават на младите творци да се изявяват. Това е нещо специално от нас за нас. Сериалът „Откраднат живот“ имаше цели 11 сезона, докато сега на 9 декември завършва втори сезон на „Пътят на честта“. Тогава ще приключи сезона с цели 40 епизода“, обръща се с благодарност обичаният от публиката актьор.

Кера се сблъсква с кошмар от миналото в „Пътят на честта“

„Няма да издавам какво се случва в сериала, тъй като ще разваля изненадата за аудиторията. Сега са най-напрегнатите моменти в поредицата. Отидох на кастинг за сериала, но ми помогна това, че имах шанса преди това да снимам с Виктор Божинов през 2016-2017 г. филма „Възвишение“. Виктор също така е главен режисьор и на сериала „Пътят на честта“, споделя актьорът.

Деян Донков: Моноспектакълът е тип корида, в която си сам със себе си

За решението да е с мустак в сериала

„Дичо е момче от Царево. Днес е град, но със статута на курортен град и тъй като ние се шегуваме, че той си е момче от село, тоест селянче, на пробите или кастинга в началото, с режисьора Димитър Коцев-Шошо се шегувахме за ролята, че Дичо е добро, но простичко момче от село, затова и решихме да го пробваме с мустак. Гримьорката Съни започна да издевателства върху лицето ми докато намерим точния вид мустак, завит надолу. Изглеждам като от сапунен турски сериал. Мустакът се превърна в голяма емблема за мен специално и за образа на Дичо, който е изключително добър. Толкова натурално чист човек, като този образ, написан в сценария, не съм срещал. Наистина рядко се срещат и е много хубаво, че самият аз се научих много от този образ. Научих се да бъда търпелив, да изслушвам, да виждам хората около мен. Да не се занимавам толкова с мен, а да се опитам да обърна внимание на тях“, разкрива историята за емблематичния мустак на Дичо от „Пътят на честта“ и какво е откраднал и научил от героя си.

Петя Бончева: Всяка жертва на насилие трябва да преодолее страха и срама си. Изход има и той не е в мълчанието!

Театър по време на пандемия

„Надявам се да не става по-сериозна обстановката, но трябва да се съобразим с всички мерки. Аз съм щатен актьор към Театъра на Българската Армия, който без да искам да обидя другите театри е един от най-добрите в България. Преди пандемията до 2019 г. ние правихме 98 дни в турне, което е повече от три месеца, със спектакли от над 12-15 човека. Това са „Железният светилник“, „Албена“, Шекспирови пиеси, в които участваме по 18 души на сцената, с костюми, с декори и обикаляме България, за да разпространяваме това велико изкуство. Искахме хората да се докоснат до него, но с пандемията това нещо изведнъж спря. Много е тъжно, тъй като това изкуство е оцеляло след толкова хиляди години и тази пандемия няма също да успее да го унищожи, но отблъсква хората от театъра. А това е едно доста безопасно място, според мен“, коментира трудната обстановка, в която оцелява българския театър.

Може да гледате Веселин Алексиев на сцената на Театър Българска Армия през декември в следните постановки: „Урок по български“, по стихове на Иван Вазов, адаптация на Иван Налбантов; „Балдахинът“ с режисьор Стефан Спасов, разказ за една семейна двойка и всичко, което се развива между тях в спалнята под един балдахин; „Черна комедия“ с режисьор Иван Урумов по пиесата на Питър Шафър, „Басейнът“, „Албена“, „Сирано дьо Бержерак“ на Камен Донев със скорошна премиера.

За какво други интересни истории и забавни случки разказа актьорът - гледайте във видеото.

Актуална информация за "Пътят на честта" може да откриете във Facebook страницата и Instagram акаунта на сериала. Всички епизоди от поредицата могат да бъдат проследени в NOVA PLAY.

Последвайте NOVA във  Facebook и Instagram.