Най-екстремният риалити формат увеличи преднината на NOVA пет пъти в часовия пояс

„Игри на волята: България“ отбеляза рекордна гледаемост през есенния телевизионен сезон. Това го превърна в най-предпочитания развлекателен формат в телевизионния ефир в последните три месеца. Финалният епизод на успешното предаване на NOVA в петък (3-и декември) е бил проследен от над 39% от зрителите в активна възраст (18-49), според официалните пийпълметрични данни.

Третият сезон на „Игри на волята: България“ запазва лидерска позиция докрай и значително увеличава средния си аудиторен дял спрямо предходните два телевизионни сезона.

Екстремният риалити формат постига рекорд и по отношение на преднината на NOVA в съответния часови пояс, сравнен с втората телевизия в класацията. През 2020 година резултатът на NOVA е с 9% по-висок от тази на конкурента (30,4% за NOVA и 28% за bTV), докато тази година разликата между двете телевизии се увеличава до цели 48%.

Третият сезон на „Игри на волята: България“ направи зрителите на NOVA свидетели на грандиозни битки, изцяло нови елементи и неочаквани предизвикателства. В продължение на три месеца 24 смели воини се изправиха пред вълнуващи изпитания за тялото и духа на едни от най-обаятелните местности по Южното Черноморие и Странджа.