Най-гледаният български филм за 2020 г. ще бъде излъчен в на 1 януари от 20.00 ч.

Яна Маринова, Луиза Григорова, Александър Сано гостуваха в студиото на „Събуди се“, за да разкажат кога ще бъде премиерата на техния съвместен филм „Диви и щастливи“ в ефира на NOVA.

„Малко повече от две години след премиерата в кината на този чудесен филм „Диви и щастливи“, който създадохме заедно, най-накрая дойде време да бъде излъчен и по телевизията. След целия му кинопериод. Малкото останали хора, които не са го видели все още, ще имат възможността да го видят“, разказва Александър Сано.

Премиера на „Диви и щастливи” в Република Северна Македония

„Реализирахме този проект с огромна енергия и желание. Искахме да направим нещо зрелищно и готино за зрителите. Целият екип работеше със страхотен ентусиазъм. Когато започнахме да говорим с кината за разпространението му, всички радушно ни приеха. Трябва да кажа, че цялата организация, за да се случи по този начин, се дължи на Александър Сано. Защото той, като един неуморен финикиец, се свърза с всички точки по света, където има българи. След премиерата обиколихме всички големи градове в България. Заминахме на турне в Англия – четири пъти бяхме в Лондон, в Манчестър, в Бирмингам, в Шотландия. В Германия бяхме два пъти в по 14 града. Бяхме още в Чикаго, Лос Анджелис, Лас Вегас. След това филмът бе разпространен в платформите – в HBO, където постигнахме по-високи резултати от „Междузвездни войни“ за нашия регион. Искаме това да бъде нашият новогодишен подарък за зрителите на NOVA. Защото на 1 януари в 20.00 ч. ще могат да видят „Диви и щастливи“ в национален ефир. За нас това е голямо щастие“, разкрива Яна Маринова.

Филмът „Диви и Щастливи“ жъне успехи в чужбина

„Още не сме прокарали пътеките, за да стигнем до голямото кино. Тръгнали сме по него, не само ние, а и други български талантливи създатели на филми. В един момент и това ще се случи. Когато започвахме да правим „Диви и щастливи“ не сме го работили с целта да постигнем страхотен успех. Един от основните мотиви, на които залага Мартин Макариев е приятелството. Във филма е силно засегната темата за приятелството, но разказано чрез екшън и забавление. Мисля, че има успех, защото може да се гледа от всяко поколение и да бъде забавен за всички“, допълва Луиза Григорова.

Романтичната екшън комедия „Диви и Щастливи“ напълни киносалоните

„Първият филм, в който се събрахме да работим заедно -„Привличане“, първият за мен като продуцент и режисьор Мартин Макариев, също постигна страхотен успех и се превърна в най-гледания филм за 2018-а. И двата филма пребориха доста американски заглавия в кината. Темите, които ни вълнуват като хора, са изразени в това, което правим. Както в „Привличане“, така и в „Диви и щастливи“, а следва и „Сърцето на машината“ – новият филм на Марто Макариев, който ще излезе по кината на 18 март“, споделя Яна Маринова.

Продукцията „Диви и щастливи“ е дело на екипа Яна Маринова и Александър Сано като продуценти и Мартин Макариев – режисьор и изпълнителен продуцент. Сценарият е на Борислав Захариев.

Филмът разказва историята на две жени, които успяват да си повярват достатъчно, за да направят полицията „дива и щастлива“. Основните теми са приятелството и жертовготовността. А посланието е, че човек трябва да се бори за мечтите си, но и да бъде готов да понесе последствията от действията си, защото грешките се наказват.В лентата участват Яна Маринова, Луиза Григорова-Макариев, Александър Сано, Дария Симеонова, Базил Айденбенц, Калин Врачански, Явор Бахаров, Асен Блатечки, Койна Русева, Ицо Хазарта, Пламен Манасиев, Теодора Духовникова и много други.

NOVA подкрепя „Диви и щастливи“ като част от дългосрочната стратегия „NOVA подкрепя българските филми“.