Не пропускайте премиерния епизод на най-новата българска поредица, разказваща драматичната история на една фамилия, тази вечер в 20.00 ч. по NOVA

Продуцентът на сериала Евтим Милошев и актьорът Емил Марков, в студиото на „Здравей, България“, открехват завесата за темите в предстоящото българско заглавие, катарзисите, които ще преживеят героите, конфликтите и перипетиите, през които ще преминат. Заглавието „Лъжите в нас“ определя посоката на това, което ще се случва в сериала. Фокусът ще е вътрешния конфликт и лъжите, които се случват вътре в самите нас.

„Премиерата ни е днес, на тази магическа дата 22.02.2022 г. Опитваме се да изследваме човешката природа в контекста на личното изживяване, преживяване и отговорност. Нашата лична отговорност към средата, в която живеем. Това е една семейна сага, тъй като представяме историята на едно семейство. Но всъщност говорим за една философска драма. Историята е на един доста заможен баща, типичен герой на нашето време. В годините преди падането на комунизма е бил в службите и е от хората, които след 10 ноември имаха възможност да натрупат богатство и власт. Не реферираме конкретно към никой, а той е събирателен образ на времето, в което живеем, на така наречения преход. Идва денят, в който този човек трябва да плати сметката на всичко това, което му се е случило през годините. Това е притчата за Фауст и да, сметката му е голяма. Добре познатата история за това, че какво и да правиш, някой ден ти носят сметката, и този някой е добре известен. Героят Константин Шейтанов (ролята е изиграна от Емил Марков) има разговор с дъщеря си, как точно да построи живота и да подреди делата си, тъй като е с тежка фатална диагноза. В следващия момент виждаме как упражнява самоцелната си власт върху най-обикновен сладкар. Наблюдаваме голяма противоположност на човешкото същество и желанието му да властва“, разказва повече за историята продуцентът Евтим Милошев.

„Лъжите в нас“ поставя Радина Думанян и Орлин Павлов пред вълнуващи актьорски предизвикателства

„Името на героя не е избрано случайно, тъй като Шейтанов означава „дявол“. Идеята е да напомним за човека, който сключва сделката с дявола, като едновременно с това непрекъснато търси в себе си връзката с бога или се отказва от него. В него има сериозни вътрешни противоречия. Героят е много различен от мен и е малко по-възрастен. Живее в богато и заможно семейство, но така се развива историята, че той е в непрекъснат контакт с обикновените хора от селото, в което се развива част от действието. Опитва се да живее в паралелните светове, между неговия богат и заможен живот и едновременно с това да разбере и обикновените хора, с техните мисли и чувства. Не е еднозначен и праволинеен, а историята не е предвидима. Тръгваме от семейството, но са засегнати различни поколения хора и от различни социални групи. Получава се богата палитра от герои и характери, които ще наблюдаваме през общо 52 серии“, коментира героя си Емил Марков.

Йоана Буковска-Давидова за ролята си на прокурор в „Лъжите в нас“

„Още в първия епизод ще станем свидетели на катаклизъм, но това е част от средата, в която поставяме героя. Той е богат и влиятелен, но е натрупал своите богатства от дърводобив и сеч. Това е тема, която е много популярна в наши дни. А за нас това е голямата метафора на човешкото въздействие върху природата или жаждата за алчност и богатство. Бързото натрупване в дейност насочена към унищожаване на природата. Резачката е вид алегория, а работното заглавие на проекта беше „Сеч“. В един момент решихме, че е прекалено агресивна тази дума. Историята е за сечта не просто в гората, а в човешките отношения. Това е вид предупреждение да не губим човечността. Актуална тема днес, а преди години са търсили магии и философски камини, с които да въздействат. Днес е много лесно да въздействаме чрез новите технологии, да властваме над природата и хората. Но всичко това води до фатален изход“, допълва продуцентът.

Диана Димитрова: Моята Ирина ще обърка плановете на всички герои в „Лъжите в нас“

„Бихме искали да се получи един хубав и въздействащ филм, като използваме всички средства на киното – силна история, режисура, визия, операторска работа и добри актьори. Най-добрата лъжа е тази, която се движи по ръба на истината, така че никой да не схване тънката разлика между двете. Това е любима фраза на героя ми“, споделя очакванията си Емил Марков за лъжата, която прилича на истина.

„Със сигурност ще се отличи и по форма и по съдържание. Гледайте ни всяка вечер от вторник до петък от 20.00 ч. в ефира на NOVA“, поставя финал на разговора Евтим Милошев.

​Очаквайте премиерата на най-новия сериал "Лъжите в нас", тази вечер от 20.00 ч. по NOVA. 

Актуална информация за "Лъжите в нас" може да откриете във Facebook страницата и Instagram акаунта на сериала.

Последвайте NOVA във  Facebook и Instagram.