Талантливата актриса в студиото на „На кафе“ повдига завесата над дългоочаквания български сериал, който се очаква скоро в ефира на NOVA

Миналата година е една от най-силните в творчески аспект за актрисата Йоана Буковска. В година на пандемия тя участва в цели пет продукции: четири филма, два български, един американски, един гръцки и в дългоочакваната драматична поредица „Лъжите в нас“. Каква е ролята й в предстоящия сериал, актрисата разказва в студиото на „На кафе“.

„Освен, че снимаме „Лъжите в нас“, все още не съм гледала нищо като готов материал. Имам усещането, че ще е един добър наследник на сериалите, които се създават от Dream Team със съдействието на NOVA. Като например „Откраднат живот“, моят последен любим сериал и също така „Дяволското гърло“. Тази поредица има амбицията да е повече като кино като визия и като начин на разказване. Аз мога да разкажа за моята героиня, която е периферна на това разпадащо се семейство. Според мен това е по-скоро семейство, което се опитва да оцелява. Кое семейство няма проблеми? Това ще накара хората да припознаят себе си в историята. Аз съм една от добрите приятелки на семейството и по-скоро на дъщерята. Аз съм на страната на правосъдието, с което семейството се сблъсква. Играя ролята на прокурор Адриана Чуковска и то от Върховна Прокуратура. Това ме накара да изкарам ускорен курс по право. Необходимо ми беше, за да знам през какво е минала героинята ми, за да съм адекватна в ролята ми. Изключително интересна ми е ролята и различна от всичко, което съм играла досега“,  разказва повече за героинята си Йоана.

„Лъжите в нас“ - сериал за тъмната и светлата страна на живота

„Имаме общи сцени С Йоана като кум и кума на Орлин и Радина. Огромно удоволствие е да се застане до Владо Пенев, Емил Марков, Ирен Кривошиева, Йоана Буковска, Мария Сотирова и още млади колеги. Истински звезден отбор, ръководено от Павел Веснаков, който е креативен продуцент и режисьор. Наистина зрителите ги очаква нещо много интересно от края на февруари. Аз лично получих ролята спонтанно и изненадващо. Видях се с господин Милошев, поговорихме и след няколко дни започнахме снимки“, допълва колежката си Дарин Ангелов.

„Аз бях на последен снимачен ден в Америка когато ми се обади Веснаков лично. Сподели, че до седмица започва нов сериал и има роля подходяща за мен. Снимах в Америка първият български филм, с български каст, субсидиран от Америка. Това е история на самата продуцентка и сценаристка Цветана Денкова, която на 10 години заминава да живее в Америка в Мемфис, Тенеси, където и снимахме самия филм. Тя създава една по-скоро биографична лична история за малката общност на българите там. Тя е около 30-35 души. Малка е и е подобна на нашия сериал, но на друго място. Третира човешките и емигрантските проблеми на българите в Америка. Говорим за голямата американска мечта и дали тя е постижима. Ще има и българска премиера, но режисьорката е намерила субсидии, тъй като самият щат отпуска такива за насърчаване на малцинствата. Събрала е звезден актьорски състав. Имахме проблем с визите, той като трябваше да са работни визи. Но в продукцията участват Рени Врангова, Албена Колева, Албена Михова, Тончо Токмакчиев, Иван Бърнев и други. Беше приключение и вдъхновяващ процес. Сценарият беше на български, тъй като третират животът на българите, но техническия екип беше изцяло от американци. Всички те живо се интересуваха какво се случва на терен, въпреки че не разбират български“, споделя за снимките в последния игрален филм, в който е участвала актрисата.

Васил Бинев – какво да очакваме от новия български сериал „Лъжите в нас“?

„Миналата година е рекорд за мен и заедно със сериала съм участвала в 5 проекта. Това е рекорд за моят живот, а аз съм актриса от 30 години и това не ми се е случвало. Един гръцки филм, един американски и останалите са български. Оформям се като една балканска актриса. Миналата година имах участие в македонски филм. За гръцкия филм ми се обади Иван Тонев, продуцент от българска страна в тази балканска ко-продукция. Режисьор, продуцент и сценарист е Мария Дуза и филмът се казва „Зима с Валмира“. Много човешка, истинска и вълнуваща история. За участието ми се наложи да проговоря на гръцки за два месеца", разказа с усмивка Йоана.

Какви интересни истории за пътувания, концерти и професионални ангажименти сподели още тя - гледайте във видеото.

​Очаквайте най-новия сериал "Лъжите в нас" - скоро по NOVA. 

Актуална информация за "Лъжите в нас" може да откриете във Facebook страницата и Instagram акаунта на сериала.

Последвайте NOVA във  Facebook и Instagram.