Иван смени синята си куртка с оранжева престилка

Този петък от 21:00 часа по NOVA участниците в Hell’s Kitchen България бяха евакуирани от общежитието с помощта на су шефовете и отпътуваха към пожарната при шеф Ангелов. След кратка каскадьорска демонстрация от дубльор на шефа, участниците преминаха през физическа подготовка, проведена от техния инструктор - пожарникар Александров. Този път предимството зависеше не от кулинарните им умения, а от физическите им способности в каскадите.

Димитър от Hell’s Kitchen: Моят фаворит е Калоян

Борбата за преднина беше в кърпа вързана на Сините, като Калоян се представи най-добре за мъжете, а за жените - „Летящият холандец“-Андреа. Победителите от Синия отбор имаха една маса по-малко за обслужване в същинската част от дневното предизвикателство. За да върне жеста на пожарникарите, шеф Ангелов беше подготвил специално огнено меню, което неговата бригада за бързо реагиране трябваше да сготви с условието да издаде десертите заедно с основните ястия от караваните на Hell’s Kitchen България. Пожарът между Валентина и Деница не попречи на Червените да надвият Сините и шефът заслужено изпрати момичетата на купон.

Димитър е първият напуснал Hell’s Kitchen България след непредвиден елиминационен обрат

Преди началото на вечерната резервация Юра получи паник атака и беше отведена с линейка в болница, но не след дълго шеф Ангелов успокои Червените с добри новини. С първите поръчки в кухнята на Ада се разхвърчаха наново искрите между Валентина и Деница в отбора на Червените, които по-късно в общежитието преминаха в истински бой. Тенденцията при Сините още от дневното кулинарно предизвикателство да вървят стремглаво надолу продължи на вечерната резервация, на която нито един от компонентите на ястията им не удовлетворяваше високите очаквания на шефа. Валентина застана начело на Червените, а шеф Ангелов остана впечатлен от нейната немска педантичност. Спокойствието в Синята кухня премина в безразличие и мъжете бяха изгонени от ресторанта, което доведе до номинациите на Калоян и Иван, на когото беше връчена оранжевата престилка.  

Серия от номинации в Hell’s Kitchen България

Как се отрази кратката почивка на Юра от кухнята на Ада? Дали конфликтът между Валентина и Деница ще продължи да се разраства? Ще предизвика ли шеф Ангелов участниците да излязат извън зоната си на комфорт за пореден път? - разберете в следващия епизод на Hell’s Kitchen Bulgaria събота вечер в 20:00 часа по NOVA.

Актуални новини ще откриете на уебсайта на Hell’s Kitchen България, на FB страницата на предаването, както и на официания Instagram.