По време на номинациите снощи готвачът неочаквано напусна кулинарната надпревара

В студиото на „На кафе“ Артур сподели емоциите си от състезанието и разказа какво го е мотивирало да се впусне в интригуващия свят на кулинарията.

Артур се сбогува с куртката си в Hell’s Kitchen България

„Да участвам в Hell’s Kitchen беше голяма моя мечта. Кандидатствах и когато ми се обадиха, че съм избран се зарадвах страшно много! Жена ми искаше дори повече от мен да вляза в предаването. Аз съм състезателен тип. От малък съм спортист. Обичам да се предизвиквам. Жена ми ме подкрепи и когато излязох по-скоро критикува другите, не толкова мен“, споделя Артур.

„Не обичам разправиите и гледах в нашия отбор поне да има някакъв баланс. Да не избирам страна в споровете. Първата седмица, в която бях далече от жена ми и детето ми, беше най-тежка. Но бързо се адаптирам и след това нямам проблем. В шоуто най-много ми харесваха новите предизвикателства. Хората, които ме спират на улицата, ми казват, че съм им бил фаворит и че е трябвало да победя.“

„Благодаря много на шеф Анфелов и на Дани Спартак за съветите. Научих много нови неща, а менютата бяха различни и разнообразни.”

Войната прогонва семейството на Артур от Армения

Футболен мач в Hell’s Kitchen България

„Баща ми идва първи в България в търсене на препитание, а след него дойдохме ние с майка ми и сестра ми. Тогава бях 10-годишен. Когато пристигнахме във Варна, хванахме едно такси, но майка ми не успя да обясни къде отиваме и за малко щеше да се разплаче. Човекът ни закара при един арменец, който ни помогна да намерим баща ми. Започнах училище от 6-ти клас, без да знам български. В началото ми беше много трудно. Баща ми ме записа на уроци по джудо и математика, за да уплътнява времето ми и да не правя глупости. Повечето ми роднини са в Армения – баба ми и дядо ми са там, братовчед ми е там, който също е готвач. Последно ходих в родината си през 2007 г.“

„Родителите ми ме насочиха към кулинарията. Започнах да правя експерименти вкъщи. Изкарах и готварски курс във Варна. Като първа работа започнах в един хотел като помощник- готвач. В средата на лятото главният готвач каза: „Заминавам, не ми издържат нервите. Ще се справиш ли?“ И отпътува. Мениджърите бяха в шок. Но се справих много добре. Пазя си една специална книга от 1962 г. с рецепти от автентичната арменска кухня“, разказва той.

Повече за запознанството на Артур с любимата му жена и как е реагирал, когато е научил, че ще става баща, гледайте във видеото.

Актуални новини ще откриете на уебсайта на Hell’s Kitchen България, на FB страницата на предаването, както и на официания Instagram.