Актьорът коментира сериозните теми за насилието и оправдаването му, засегнати в драматичния сериал по NOVA

Актьорът Свежен Младенов, провокиран от героя си Явор в драматичния сериал „Лъжите в нас“ по NOVA, коментира темата за насилието, за странната форма на любов, за оправданието му и дали трябва да се връщаме към миналото.

„Ролята на Явор в „Лъжите в нас“ ми беше много интересна и истинско предизвикателство за мен. Героят е далеч от мен, но ми беше интересно да мина през него за малко, като преживяване. Опитвам се да оправдая постъпките на този човек. Това обикновено правим ние актьорите влизайки в роля. Опитваме се да разберем защо героите ни постъпват така. Надявам се да е станала ролята, защото доста хора ненавиждат това, което съм извършил в сериала. Дори има изненадани от това, което се е получило като персонаж, особено тези, които ме познават“, разкрива емоциите си предизвикани от последната му роля в сериала „Лъжите в нас“ Свежен пред репортер на „На кафе“.

Милена Аврамова: Снимайки „Лъжите в нас“ на моменти забравях коя съм аз

Какво стои зад насилието?

„Винаги зад насилието стои изкривена любов. За да стигнеш до там, винаги нещо се е случило преди това. Променило те е до там, че по някакъв начин и ти да тръгнеш да си отмъщаваш. Насилието обикновено е слабост и чувствайки се по този начин, човек се опитва да се защити“, коментира актьорът.

Когато гледаме в миналото

„Ако си обърнат само към миналото, най-вероятно няма да постигнеш много в бъдещето. Затова е хубаво от време на време, човек да спира и да осъзнава какъв е. След това да продължава напред. Сложни са тези неща. Опитвам се да не съдя хората, защото няма степенуване на лошото. Аз мога да съм лош в нещо, друг в друго. Не оправдавам постъпките, но не съдя човека“, разсъждава върху темата.

Емил Марков и Орлин Павлов: На финала на „Лъжите в нас“ всичко скрито ще излезе наяве

Актьорът играе в няколко постановки за деца и възрастни в трупата на театър „Възраждане“ и  признава, че за деца се играе по-лесно, защото суетата е сведена до минимум. По-лесно е за актьора да се отпусне пред детска аудитория и да направи всичко възможно да задържи вниманието й. При възрастната аудитория често се намесва суетата, но актьорите я тушират през десетките часове на репетиции, разказва Свежен.

Актуална информация за "Лъжите в нас" може да откриете във Facebook страницата и Instagram акаунта на сериала.

Последвайте NOVA във  Facebook и Instagram.