Всеки от игрите минава през своя катарзис

Всички помним как миналогодишните Шампиони вкараха храна в играта. Вместо да се бори с предизвикателствата край Дивата река, племето се опита да измами всички със скрит в гората чувал с хляб, шунка и какво ли още не. Човекът, който първи надушва това, е Лора Кадурина – редактор в „Игри на волята: България“.

„В един момент започнахме да забелязваме, че са по-щастливи от нормалното. Не са толкова агресивни, по-спокойни са и не приличаха на хора, които са гладни“, споделя Лора.

Пепо и Емма – любов от двете страни на камерите в „Игри на волята: България“

Редакторите в екипа на риалитито са навсякъде – чуват и виждат всичко, за да покажат на зрителя онези критични моменти, които могат да го накарат да хареса или да намрази някого.

„Ролята на редактора тук е не само да вижда, но и да чува. Когато са на Дивата река, те са събрани на едно място, но някои не искат да общуват и трябва да видя по погледа дали някой не харесва някой друг. Опитваха се да се крият, но в началото. Аз обаче познавам дори шушукането им. От началото участниците трябва да разберат, че редакторът е най-добрият им приятел тук. Той няма стратегия спрямо тях и е човекът, на който могат да се доверят и пред който трябва да изглеждат по възможно най-добрия начин. За да спечели доверието на състезателите редакторът трябва да е добър психолог“, категорична е тя.

„Има моменти, в които ме чакат да отида на работа, за да дойдат дори да поплачат пред мен, защото искат да се скрият от другите. За да не ги хванат, че са слаби. Аз живея същият живот, който живеят те. Ако на тях им е студено и на мен ми е студено. Ако тях ги ядат комарите, и на мен мие така. Редакторът трябва да се държи с всички еднакво. Не можеш да си пристрастен по никакъв начин.“

„Игри на волята: България“ – какво да очакваме от новия сезон на най-екстремното риалити?

Редакторите не трябва да дразнят или провокират състезателите по никакъв начин. Слънчеви очила са забранени. Защото мигът, в който сложиш слънчевите си очила, ако те са на локация река, например и не са се виждали в огледало, започват да се оглеждат в тях. "Не можем да носим и часовници, защото не бива да знаят колко е часът“, споделя Лора.

Освен битките и жестоката  борба за първото място в риалитито винаги има деликатни истории, скрити между редовете. Дали ще е опит за измама, любовна тръпка или слабост, редакторите трябва да го забележат и видят...

Следете всичко за „Игри на волята: България“ на Facebook страницата и Instagram профила на предаването. Припомнете си и най-интересните моменти от предишните сезони в канала на риалитито във Vbox7.com.