Световноизвестният актьор ще играе в Народния театър през февруари

Представления с участието на Джон Малкович в Народния театър ще има в три поредни вечери – на 16, 17 и 18 февруари. Холивудската звезда за първи път ще играе на българска сцена и ще участва в спектакъла „В самотата на памуковите полета”, а на сцената ще си партнира с литовската актриса Ингеборга Дапкунейте.

Днес пред театъра се извиха големи опашки от желаещи да си закупят билет. Само за първите два часа са били продадени над 70% от всички пропуски.

Билетите за представлението на Джон Малкович в продажба от сряда

Първи с пропуск за спектакъла се сдоби Божидар. Обясни каква е причината да чака пред касите с часове.  „У Джон Малкович ме впечатлява начина, по който той влиза в персонажите. Има нещо специфично у него – кара го едновременно да изглежда естествено, но и любопитно на екран”, разказва той.

Други го определиха като идол и пример.

„Просто до такава степен оживява ролята чрез него, че не можеш да си представиш, че той не е актьорът, който въплъщава”, споделя Димитър.

Американският актьор има две номинации за „Оскар“, носител е на награда „Еми“ и на три отличия „Златен глобус“.

Красноречието и неговата експресивност бързо му печелят световна слава.

„Чудих се точно с какво е по-различен от всички останали и лично за себе си откривам лекотата, с която пресъздава всички свои образи… Той е единственият актьор, който е номиниран за това, че е изиграл сам себе си”, казва Дарин Ангелов.  

Джон Малкович на сцената на Народния театър

„Истината е, че да бъдеш Джон Малкович може да бъде само Джон Малкович. Той не може да бъде заменим, той е единствен”, допълва Ана Пападопулу.

Звездата в киното на Малкович изгрява през 80-те. Пътят му към Холивуд обаче минава през Бродуей.

Джон Малкович започва своята кариера като театрален актьор. И през февруари българската публика ще го види именно като такъв в пиесата „В самотата на памуковите полета”. Режисьор ще е Тимофей Кулябин.

„Веднага след премиерата на „Самотата на памуковите полета” с Инеборга Дапкунайте и Джон Малкович той дойде да поставя в Народния театър. Което, само по себе си, подсказва за нивото на Народния театър в световен мащаб вече”, категоричен е Дарин Ангелов.

„Народният театър се открива за подобни големи събития и те няма да бъдат прецедент. Смятам, че хората имат нужда от изкуство… особено в трудни времена”, споделя Ана Пападопулу.

Цените на билетите варираха между 50 и 400 лева. За същото представление в Атина струват около 55 евро. Причината за по-евтините билети в Гърция обаче е, че всъщност по-голямата част от цената им се поема от частната фондация „Онасис“.

Феновете ще могат да закупят своя пропуск от сайта и касите на театъра, както и от мрежата на Eventim. За ексклузивна информация в следващите дни следете официалните канали на Народния театър в социалните медии. NOVA е медиен партньор на спектакъла „В самотата на памуковите полета“.