Певицата разказва за превъплъщенията си в шоуто за имитации и за бъдещите си творчески планове

Младата изпълнителка Дара Екимова впечатли журито и завладя публиката с изпълнението си на арията O, Mio Babbino Caro и превъплъщението си в Монсерат Кабайе. За нея музиката е нейния живот и тя гори в нея. Повече за превъплъщенията си в „Като две капки вода“ и за бъдещите си творчески планове тя разкрива в студиото на „Събуди се“.

„За мен шоуто е сбъдната мечта. Този мой първи сблъсък с операта е нещо, което дълго съм отлагала несъзнателно. Харесвам класическата музика и когато се запознах с арията се влюбих в O, Mio Babbino Caro, изпълнена от Монсерат Кабайе. Беше трудно за изпълнение и ми изтръпнаха пръстите докато отивах към микрофона. Сериозна тръпка е „Като две капки вода“, споделя Дара.

„Сцената е различна от това да излезеш и да представиш авторска музика. Трябва да преодолееш притеснението и то да не попречи на изпълнението и способностите ти. Без значение колко си репетирал, си е сериозно предизвикателство. Благодаря на публиката за подкрепата! Абсолютно безценна е. Риалити формата е сбъдната мечта за мен. Репетирам всеки ден, за да успея да се справя с всеки следващ образ“, признава изпълнителката.

Победителката в трети лайв на „Като две капки вода“ Керана: Пожелавам си да ми се падат песни, които носят послание

За мъжките образи, в които се превъплъщава

„Трудно е да докарам мъжкия тембър. Обичам да пипам брадата, която имах като Криско. Всеки образ е сериозна задача. Въпросът е и доколко ти подхожда даден образ. Става дума за усещане.“

Защо избра да изпълни песен на Кристина Агилера в първия лайф?

„Истината е, че тя не ми е от най-любимите певици, но трябваше да избера нещо различно от себе си. Исках да избягам от комфортната си зона и да съм различна от това, което правя аз като изпълнител. Никога не съм доволна и това ми помага да се движа напред“, разкрива певицата.

Дара споделя, че родителите й са успешни хора в сферата, в която са били и за нея не е лесно. Научила се е от тях на дисциплина, труд и полагане на усилия. Миналата година певицата издаде мини албум, а сега атакува отново класациите с нова песен, изпълнена в дует с Тино.

Тома за предизвикателствата и метаморфозите в „Като две капки вода“

„Миналата година беше успешна и имаше доста първи неща за мен. Започнах да работя с Вирджиния рекърдс. Появи се „Бягам“ и съм много горда с тази песен. Надявам се да си намери своето място в историята на поп музиката в България. „Недей да ме будиш“ е част от моя мини албум. Изпълнена е в дует с Тино и Искрен Тончев ни помогна с аранжимента. Получи се много органично парче. Запознахме се с Тино чрез общи познати и отидох на представянето му на първия му албум. Оказа се, че си пасваме като емоционалност в музиката и от срещата ни излезе песента. Той има страхотен вкус за музика. Щастлива съм! Песента е за невъзможната среща с някой или с любовта. Песента е утопия, защото е за съня, от който не искаш да се будиш, защото там всичко е възможно“, разказва младата изпълнителка.

За вдъхновението, любовта и човекът до нея

„Чувствам се спокойна и щастлива. Но ако няма какво да разтресе от време на време твореца, той не пише толкова много и добре. Болката вдъхновява и ме стимулира да пиша песни. Не търся повод да чакам вдъхновение, а писането се превръща в рутина. Колкото повече го правиш, толкова по-добър ставаш. Грешка беше да споделя публично за годежа си. Той е символ на някаква следваща стъпка и любов, а не става въпрос за сватба. На 20 години съм и музиката ми е основен приоритет“, признава Дара.

На 6 април в София предстои вторият голям концерт на Дара, на който певицата обещава да изпълни всичките си популярни и обичани песни, но обещава и изненади. Повече информация за локацията ще бъде публикувана в социалните мрежи.

Следете Facebook страницата и официалния Instagram профил на „Като две капки вода“ за актуални новини. Епизоди от предишни сезони на предаването можете да откриете в "Като две капки вода” във Vbox и в NOVA PLAY.