Певецът признава, че се чувства добре като жури в шоуто за имитации и очаква участниците да разкрият способностите си в следващите предавания

Популярният изпълнител Веселин Маринов е гост в студиото на „На фокус с Лора Крумова“, пред която разказва за музикалните си предпочитания, за бъдещите си проекти и за предизвикателството да е част от журито на „Като две капки вода“.

Феновете на хитовото шоу за имитации „Като две капки вода“ не биха могли да забравят невероятното му превъплъщение в образа на Дейвид Ковърдейл, фронтменът на рок групата „Whitesnake“ преди няколко години в шоуто. Тогава изпълнителят призна, че е почитател на рок музиката и в младите си години е бил рокаджия. Маринов е вокалист на българската група „Импулс“ и рок музиката е тази, с която е израснал. Заради дългата му коса в тийнейджърските му години, прякорът му от това време е Кемпесът, на голямата футболна аржентинска звезда Марио Кемпес.

По-късно по естествен начин певецът се насочва към поп музиката, която изпълнява днес, но рока присъства задължително в избора му на музика в колата. „Когато си пусна Дейвид Ковърдейл в колата, нямам нужда от много кафета, веднага се разсънвам“, признава Веселин Маринов.

Четвърти лайв на „Като две капки вода“ – сезон 1(ОБНОВЯВА СЕ)

„Дълги години работих в чужбина и разбрах, че мога добре да имитирам различни изпълнители. Бях млад и Ерос Рамацоти го правя едно към едно като имитация. Също така и Клиф Ричард, който вече не е такава голяма звезда, каквото беше на времето. Имитирам Майкъл Болтън добре. Но в момента на моите концерти не пея на чужд език. Веднъж си позволих на един концерт в Арена Армеец да покажа от какви хора съм се учил и тогава изпълних песни на Рамацоти, „Whitesnake“ и Емил Димитров. Последният ми е идол, защото в Полски Тръмбеш, майка ми слушаше предимно него. Израснах с неговите песни и много от нещата, които прави, за мен са най-добрите“, разказва певецът.

Маринов споделя, че през всичките сезони на шоуто за имитации е получавал покани от Маги Халваджиян за участия, но е отказвал, защото се притеснява от женските образи. Опасявал се е да не превърне имитацията в пародия, а също така гради имидж на сериозен изпълнител.

„Приех да бъда жури, защото е различно предизвикателство. Натрупал съм опит през годините. Имам хиляди концерти и тази година издавам 30-тия си албум. С Фънки сме учили заедно в консерваторията и той си беше ексцентричен и преди. Не бяхме близки, но бях в една група с партньора му Амебата. Имахме си респект с Фънки“, разказва той.

Дара: „Като две капки вода“ е сбъдната мечта за мен

„Чувствам се много добре в „Капките“. С Митко Рачков сме много близки от години, както и с Маги Халваджиян. Стана хубав дженг, което е в полза на предаването. Някои казват, че е било режисирано, други не. Но важното е, че публиката много се забавлява“, е категоричното му мнение за шегите, извън сценария.

„Имам преклонение към таланта на Асен Блатечки, но рядко сме били заедно някъде. Не съм имал контакти и с Хилда, но се познаваме добре. Приятно ми е, че имам възможност да общувам с такива хора от артистичните среди в България“, споделя мнението за колегите си от журито.

Маринов признава, че му е трудно да бъде лош и в началото е премълчавал, но вече се чувства в свои води. Стреми се да бъде такъв какъвто е и да споделя мнението си.

„От три години не съм издавал албум. Сега приоритет ми е да направим 25 концерта до средата на юни, със старото турне. Следва лятното турне по морето и през есента ще представим новия албум,. Ще завършим годината с 3 големи концерти в зала №1 на НДК в края на ноември“, разкрива плановете си изпълнителят.

Кои са любимците му сред участниците в „Като две капки вода“?

„Изглежда Владо Михайлов и Тома са водещите за момента в шоуто. Керана се намеси много сериозно, а също така и Дара. Всеки един изпълнител си има своя чар. Харесвам много Владо Михайлов, защото го познавам добре и сме били на общи концерти. Знам какво може да прави той като имитации. Тома е смазващ – той е чудовищен изпълнител. Но както преоткрихме Дара в последното предаване, така очаквам и другите изпълнители да блеснат в един момент. Очертава се един неповторим и уникален сезон на „Като две капки вода“, признава Веселин Маринов.

Повече за пътя му от Полски Тръмбеш до София, за адаптацията му, за 40 години на сцената и за политическите скандали през очите му, гледайте във видеото.

Следете Facebook страницата и официалния Instagram профил на „Като две капки вода“ за актуални новини. Епизоди от предишни сезони на предаването можете да откриете в "Като две капки вода” във Vbox и в NOVA PLAY.