Актьорът разказва повече за превъплъщенията си в театъра, киното и хитовото шоу за имитации

Христо Петков се е превъплъщавал в образите на инспектор, злодей, монах и още много роли в киното и театъра, но в предаването „Като две капки вода“ успява да покаже още свои неподозирани таланти. Актьорът разказва повече за пътуванията си, за творческите си планове  и за превъплъщенията си в студиото на „Събуди се“. В последния епизод на хитовото риалити за имитации артистът представи песен на легендата Елвис Пресли от брега на езерото в Мичиган, Чикаго. Как успя да организира и осъществи изпълнението си зад океана, разказва пред Анна-Мария Конова.

„Заради вятъра и снега започна да ми се разпада костюма и се притеснявах да не остана гол при изпълнението ми. Беше незабравимо като емоция. Имало е и други дистанционни изпълнения и миналия сезон по време на COVID пандемията. Например Рафи пя от балкона си. Бях се подготвил и се бях снабдил с костюм, перука и бакенбарди преди да тръгна. Моята колежка Мира Гоговска ме гримира. Намерихме китара, но не успяхме да намерим стойка за микрофон. Не съм успял да гледам изпълнението си. Беше сложно за подготовка, но хората от българската общност в Чикаго ни помогнаха много“, разказва за организацията в САЩ при изпълнението си в последния лайф на „Като две капки вода“.

Ралица и Димо за „Като две капки вода“: Въпреки карикатурните образи се опитахме да сме истински

„Със сигурност най-сложният ми образ до момента бе Росица Кирилова. Оказа се, че не е толкова лесно, колкото си представях. Има много компоненти, които влияят на изпълнението – адреналина, публиката, това, че не съм певец, но се опитвам да изпея нещата близо до оригинала. Мислейки за това, оставам на заден план имитацията. По-сложно е, отколкото изглежда. В сравнение с киното и театъра, е различен вид напрежение. Имаш сценична треска, но е различна. Интересно ми е, но с всеки изминал лайф научавам все повече нови неща. Разбирам, че не е нужно да се водя само по клипа на дадената песен, но трябва да направя цялостен образ на съответния изпълнител. Надявам се нещата да вървят на по-добре“, признава Христо.

„Не се страхувам от провала. За мен това е най-сериозният начин за прогрес. Човекът когато греши и има капацитета да осъзнае грешката си, и да се поучи от нея, това е, което го води към прогрес. Трябва да си самокритичен, за да можеш да се придвижваш напред. Нормална човешка реакция е да се страхуваш да не се провалиш, но трябва да видиш позитивите в това и да ги използваш“, коментира артистът.

„Следващият ми образ в „Капките“ е на Стефан Вълдобрев. Поне го познавам и дори сме играли в един филм заедно. Преди два дни той ми се обади и ми пожела успех. Попита ме дали има нужда от помощ. Даде ми една негова шапка, с която да се явя на лайфа. Това е песен от театрално представление и се вълнувам за представянето ми. Надявам се да не го изложа и да го изпълня добре“, споделя изпълнителят.

Кали: Пулсът ми се вдига неимоверно преди да изляза на сцената в „Като две капки вода“

Какви са предпочитанията му за песен и изпълнител?

„Нямам претенции и се надявам да е нещо, което не е на хиляди години от мен. След „Depeche mode“, които избрах сам за първото ми изпълнение, ми се падат различни стилове и нямам против да продължава така. Ако нещо е по-близо до музикалния ми вкус, може би, ще ми е малко по-лесно, но понякога дори нещата, които си слушал хиляди пъти, точно там буксуваш. Човек никога не трябва да се самозабравя“, категоричен е Христо Петков.

В САЩ актьорът бе на турне, на което представи филма „Смирен“ на режисьора Светослав Драганов. Режисьорът по принцип е документалист и във филма аз играя него. В лентата се съчетават игрални и документални кадри, а момичето, което играе дъщеря му е неговата истинска дъщеря в живота. Желаещите да видят филма, все още могат да го направят, тъй като той е в репертоара на кината в София и страната.

Следете Facebook страницата и официалния Instagram профил на „Като две капки вода“ за актуални новини. Епизоди от предишни сезони на предаването можете да откриете в "Като две капки вода” във Vbox и в NOVA PLAY.