Менторите разказват за изкуството да влезеш в кожата на друг персонаж

Менторите на „Като две капки вода“ сезон „Неделя“ Ненчо Балабанов и Етиен Леви са гости на Лора Крумова в студиото на „На фокус“, където разкриват детайли зад кулисите на хитовото шоу за имитации. Двамата споделят, че е изключително удоволствие да работят заедно в шоуто.

Етиен Леви споделя, че почти 4 години е живял в Израел и много обича старините, древните истории и всичко свързано с духовното. Всеки път когато е в Израел, задължително посещава светите места в Йерусалим, където според него е божията светлина. За него това е особено място с невероятна енергия.

„Познавам Етиен от много години. Приятели сме и сега колеги в този формат. Изключително важно е да притежаваш качеството да се шегуваш и със себе си, и да не се обиждаш от шеги, поднесени към теб. Това е гениално и важно качество за всеки артист“, разкрива Ненчо Балабанов.

За началото на имитациите в детството и при двамата ментори

„Като малък много обичах да имитирам. Идваха в дома ни приятелките на моята баба и абсолютно имитирах походките им, израженията им и всичко от тях. Баба ми поднасяше кекс, ликьор и портокалово сладко. Сестра ми трябваше да свири, а аз пеех като момиче. Но аз зад гърба на гостите правех всякакви гримаси. Обичах да го правя и не съм и предполагал, че ще дойде ден, в който ще се занимавам с имитации“, разказва вокалният педагог. Етиен разкрива, че се е впечатлявал от свирката на камиона събираш боклука и съвършено е имитирал свиренето му.

Владо Михайлов с безапелационна победа в „Като две капки вода“

„Аз като малък живеех в Елена и намерих от някъде радиостанция, с която преправяйки си гласовете предавахме съобщения. Включвахме се и изпращахме съобщения от номера на таксита. Шегувахме се с плътни гласове, но бързо ни разкриха и се изключихме“, споделя шегите от детството си Ненчо.

„Имитацията е нещо много важно за всеки артист, който се занимава с изкуство. Тя е важна част от началния процес, защото гледаш и попиваш от големите артисти. Моето първо участие пред публика е когато бях на 4 години на сватба. Качих се на масата и изнесох представление пред роднини и то на база на всичко, което съм видял и чул до момента“, споделя Ненчо.

„Много важно е човек да има слух. Вокалната педагогика в световен и български мащаб отрича и не приема имитациите. Единствено форматът „Като две капки вода“ изисква тази певческа имитация. Има неспецифични за всеки глас приоми, които трябва да се направят. Но има школи в света, в които хора, които искат да пеят като Риана или Джеси Джей получават опорни точки. Защо спечели Ненчо Балабанов шоуто „Като две капки вода“ през 2015 година? Защото е прекрасен вокален певец и изпълнител. Освен това е и актьор. Има и опит в дублажите, където човек трябва да си преправя гласа. Това е изключително тежко за гласовия апарат. Ние във всеки случай търсим ярката индивидуалност на всеки един изпълнител, който се имитира. Много е трудно да ти се падне образ на рокаджия, който има т.нар. дрезгав вокал на човек, който няма такава бленда. Трябва да се направят нещата по изкуствен начин“, разяснява Етиен Леви.

Седми лайв на „Като две капки вода“ – сезон 11(ОБНОВЯВА СЕ)

Актьорът и добър имитатор Ненчо Балабанов разказва за трудностите, които изпитва при работата си в дублажите. Трябва да притежаваш талант, дарба и да го развиваш през годините.

„Един от най-трудните гласове за имитиране е фалцета и също така дрезгавия вокал. Фалцетът, който е установен като такъв, е остатък от нашето детство. Фалцетът е главов регистър. Усещането е, че не резонира в слепоочието, а някои го усещат дори на темето“, допълва вокалния педагог.

„Много съм щастлив, че са стабилен и силен екип всички участници. Знам като участник от предишен сезон колко е трудно, а сега като ментор наблюдавам отблизо. Подбрани са добре като екип и се чувстват като част от голямото шоу. Всички са много добри и надъхани да станат все по-добри в образите. За първи път за всички девет изпълнения се вълнувам сякаш съм бил 9 пъти на лайф“, признава Ненчо Балабанов.

„За мен няма по-малко или по-сложен образ. Всичко е еднакво сложно, защото се пада на хора, чиято специфика е друга. За цели 11 сезона, във всеки един лайф аз дишам с участниците и знак къде трябва да влязат в изпълненията“, разказва Етиен Леви.

Следете Facebook страницата и официалния Instagram профил на „Като две капки вода“ за актуални новини. Епизоди от предишни сезони на предаването можете да откриете в "Като две капки вода” във Vbox и в NOVA PLAY.