Кулинарят разказва повече за Черната куртка, емоциите и успехите в кулинарното риалити

Поредният участник, който напусна кулинарното предаване Hell’s Kitchen България, е Асен Маджаров от Берковица. Талантливият готвач беше един от най-опитните кулинари в кухнята и влезе в предаването с майка си Клавдия. Участникът е професионален готвач от 13 години, като започва кариерата си в турски ресторант в Дания, а след това продължава да се обучава в азиатска и датска кухня. Занимавал се е с молекулярна гастрономия и е имал възможност да се учи от готвачит, минали през ресторанти със звезда „Мишлен“. Асен се доказа в предаването като добър готвач, но лош играч и попадна в капана на Кристиан, който си бе поставил за цел да саботира конкурентите си. Разпределен на станция "Стартери", готвачът не само не се справи, но от гордост не поиска помощ от колегите си.

След отпадането си от шоуто кулинарят гостува в студиото на „На кафе“, където разказа повече за Черната куртка, емоциите и успехите в предаването.

„Този сезон в Hell’s Kitchen наистина имаше много добри готвачи и се радвам, че се наредих в първите шест. Можех и по-добре, но късно започнах да готвя. Докато майка ми беше в предаването, се съобразявах с нея, въпреки че тя ме познава добре като характер. В началото помагах и на нея, като едновременно с това гледах и моите неща. Но имаше и хубави моменти. Нямаше нужда да пера, да мия и в първия месец се чувствах като у дома си“, признава пред Гала готвачът.

Асен от Берковица е следващият напуснал Hell’s Kitchen

За посещението му у дома и изненадата на майка му

„От предаването имам доста познати и приятели и с около 50-60% от участниците ще поддържам връзка. При гостуването ни с Цвети в моя дом очаквах една спокойна вечеря, с двама-трима гости и се изненадах, когато видях голяма маса за 7 души. Казах на майка ми да прибере излишните столове, но тя ме игнорира. Притесних се, когато се появиха толкова много красиви жени около мен. Не знам откъде дойде това с ергенлъка. Свободен човек съм и няма нищо лошо в това. В момента интересът към мен е прекалено голям и не съм свикнал да ми обръщат толкова много внимание. Притеснявам се, но бъдещето ще покаже“, коментира изненадата Асен.

Готвачът разказва, че се е записал на шега за участие в кулинарното риалити. Подал е апликацията си през телефона и останал изненадан, когато получил обаждане за кастинг след 2 месеца. Притеснявал се е дали ще го изберат, но нямал търпение да влезе във формата, след като е разбрал, че ще участва. Искал е да пробва в телевизионен формат, и то в българско предаване. Споделя, че когато забравя за камерите, му харесва да е част от шоуто, но в други моменти се притеснявал силно. Не обича да е пред камера, по-удобно се чувства зад нея.

Роксана от Hell’s Kitchen пуска нова песен „Шефа“

Въпреки че е готвач по професия, Асен признава, че година и половина преди предаването не е готвил, а се е занимавал с ремонт на ресторанта, който планира да отвори.

„Ориентирал съм се към топла кухня, скара, тигани, пържено, готвено – храна, за която трябва време и се опитва. В кухнята съм добър във всичко, без десертите. Навлязох в ресторантьоския бизнес на 18-годишна възраст. Преди това съм гледал как готви майка ми и когато нещо не ми харесваше, си го правех по свой начин. Готвех по-пикантно, с тежки сосове – неща, които ми харесват. Бабините рецепти, които знам, са за туршии, зимнини и мариноване. Едно време кулинарията се предаваше в семейството или чрез книги. Храната, която ми харесва е боб, картофи и сирене, които мога да ям всеки ден. Но имаше един период от около месец в Гърция, когато ядях постоянно калмари и преядох с тях“, споделя предпочитанията си в кухнята кулинарят.

Асен разказва, че започва като сервитьор в Гърция и чак на 28 години осъзнава, че се нуждае от професия. Тогава се ориентира към кулинарията и случайно, чрез приятелка, започва обучението си в Дания, където остава 12 години. Харесва развитието на кулинарията в Дания. Това е място, където има възможност за постигане на успех, следвайки тенденциите.

Саботаж изостря напрежението сред най-добрите пет в Hell’s Kitchen

„В Дания ядат много свинско и са близо до нашата кухня. Имат варените зеленчуци и зимнината. Единствено киселите им краставички са малко по-сладки. Но храната е сходна – свинско, картофи, боб, ориз. В началото работех във френско бистро и там научих доста неща. Много е важно на какъв главен готвач попадаш и дали има търпението и желанието да те научи“, разказва за опита си той.

„Прибрах се в България заради моя приятел Лъчезар Григоров, който ми е партньор и с когото ще правим ресторанта. Искам да работя за себе си и мисля, че мога да готвя добре. Искам да готвя българска традиционна кухня, но с повече любов и желание. Както и в шоуто ни казваха, храната трябва да се опитва. Не обичам да издавам ястие, без да съм опитал. Менюто ще е малко, сезонно и ще се сменя на 2-3 месеца. Ако намеря хубав персонал, ще се развиваме. Трябва да ти харесва да готвиш, иначе в кухнята няма да оцелееш“, категоричен е Асен.

Още интересни истории и комични моменти от живота на кулинара, гледайте във видеото.

Актуални новини ще откриете на уебсайта на Hell’s Kitchen България, на FB страницата на предаването, както и на официалния Instagram.