Какво обещава голямото трио на „Като две капки вода“ преди грандиозния финал на шоуто?

След минути започва големия финал на „Като две капки вода“ и виновниците за невероятното шоу, покорило аудиторията на цяла България, които не се страхуват нито от това, което става в държавата, нито от 4-часовия ефир, гостуваха в „На фокус с Лора Крумова“. Продуцентът на шоуто Магърдич Халваджиян и водещите Димитър Рачков и Герасим Георгиев – Геро разкриха интересни детайли за любимото предаване за имитации.

„По-формат предаването е 2 часа, но миналото шоу беше с почти 4- часов ефир. При нас е невъзможно да влезем в тези рамки. През първите сезони се мъчихме, но се оказа невъзможно“, разкрива продуцентът.

„Уважавам изключително много Веско Маринов. Симпатичен ми е, но е спуснато нареждане от господин Халваджиян, който ми каза непрекъснато да дразня Веско Маринов“, пошегува се Рачков по повод провокативните разговори с популярния изпълнител и член на журито.

Двоен образ донесе победата на Владо Михайлов на полуфинала на сезон „Неделя“

„Основната ми работа като продуцент е да успявам да видя и да правя добрата конфигурация“, коментира Магърдич Халваджиян успешния тандем на водещите. „Получавам всякакви предложения, идеи и конфигурации от хиляди хора, които ми пишат във Фейсбук, и ми е много трудно да отсея. Хората са активни и когато гледат телевизия, всичко изглежда много лесно. На всички им се струва, че и те могат да го правят. Но всъщност това е тайната – да изглежда лесно. Веселбата, която си правим в студиото и изглежда на хората много смешна, зад нея се крие много работа. Няма професия в света, в която нещата да се случват както трябва, ако зад нея не е положен огромен труд и професионализъм“, коментира продуцентът.

„Предложението ми е да направим толкова дълъг ефир, че да прелеем предаването в сутрешния ефир. В някоя от рекламните паузи може да излъчим „Новини“. Можем да направим 24-часов маратон“, шегуват се водещите, преди началото на големия финал на „Като две капки вода“ тази вечер.

Владо Михайлов: Когато представям любим образ в „Като две капки вода“, влагам сърце и душа

„Ще ми липсва Веско Маринов. Сутринта ми се обади и сме в прекрасни взаимоотношения. Причината за това, което виждат зрителите на екрана, стои в дясно от мен (продуцентът на шоуто). Мислех да е по-спокойно тази вечер на финала, защото ако тръгнем в посоката на конфликта с Веско, може да не разберем кои са финалистите“, казва с намигване Рачков.

„Забелязвам разлика с предишните 11 години, през които правим това шоу. Тя е, че страшно много актьори започнаха да пеят. Преди години имаше актьори, които бяха минали школата на Боньо Лунгов, където се учеха да пеят. Основно това бях куклени актьори. Промениха се нещата и всички тези участници, които са на финал, ако са певци, наблягат на актьорските си качества. Актьорите работят основно в пеенето. Разбра се, че не може да си само актьор или само певец. Трябва да имаш пакет от качества, за да успяваш на пазара“, е коментарът на Магърдич Харваджиян за финалистите на сезон „Неделя“ на „Като две капки вода“. Тази вечер великолепната четворка, която ще излезе на сцената, са певците Тома, Керана и Дара Екимова, и актьорът и певец Владо Михайлов.

В очакване на големия финал на „Като две капки вода“

Защо „Като две капки вода“ успява да обедини нацията?

„Защото сме професионалисти и работим тази работа от години, и то добре. Пред очите на хората сме и те ни гледат. Взимаме работата си на сериозно. Ако политиците ни бяха толкова добри, България щеше да е хубаво място за живеене. Добрият професионализъм води до такива резултати. Който е професионалист - успява, а който не - довежда България до „под кривата круша“, разяснява мнението си Магърдич Халваджиян.

„Има една велика реплика от спектакъла „Великденско вино“ в Народния театър и тя е: „Изядохме те, Дяконе, изпихме те!“ Всичко свято, което едни хора са ни дали и оставили като завет, ние просто го изядохме и изпихме. Най-хубавото при нашето предаване е, че няма изгонени, няма обидени, няма жълти истории. Това е позитивен формат“, допълва Герасим Георгиев - Геро.

Кога стартира успешният тандем Маги – Рачков?

„Трябваше да водя аукцион за събиране на пари за филм на един млад режисьор. Бяхме в Киноцентъра и попитах за режисьора. Казаха ми Магърдич Халваджиян. Не можех да запомня името и цялата ми концентрация беше да кажа името на режисьора. Така че той дължи успеха си на мен“, разказва Димитър Рачков.

„Не е точно така. През 2000 година започнах „Сладко отмъщение“ и Митко имаше роля в него. А другият случай беше когато ми се обадиха да снимам едно демо предаване, със сценаристите на вестник "Стършел". Ицо Гърбов беше водещ, а аз - режисьор. Концепцията беше да има гост актьор и това беше Димитър. Това, което ми направи впечатление е, че взе думата и започна да се бъзика с публиката. Аз се усетих, че спрях да режисирам. Той усеща какво е настроението и започва с импровизациите. Това беше моментът, в който го забелязах“, дава своята версия продуцентът.

„Надяваме се да стане един страхотен финал, в който ще победи празникът и хубавото настроение. Всички участници са адски надъхани, но излизат за забавлението“, обещава триото минути преди грандиозния финал.

В разговора с Лора Крумова зрителите ще разберат още как Димитър Рачков е сурвакал Тодор Живков, къде новината за падането на режима му е намерила тримата и защо нямат политически амбиции.

Следете Facebook страницата и официалния Instagram профил на „Като две капки вода“ за актуални новини. Епизоди от предишни сезони на предаването можете да откриете в "Като две капки вода” във Vbox и в NOVA PLAY.