Класиралата се втора чаровна участничка разказва за любовта й към кулинарията, за приключението в Кухнята на ада и за очакваната втора сватба със съпруга й

Виолета се класира втора сред претендентите за Голямата награда за 100 000 лв. в хитовото кулинарно риалити Hell’s Kitchen България. Заедно със Станислав те направиха невероятна финална битка и се представиха достойно. Финалистката е гост в студиото на „На кафе“, където разказва за битките в Кухнята на Ада и за цялостното кулинарно приключение, което й оставя само хубави спомени.

„Мисля, че финалната ни битка беше много достойна. Справихме се добре и двамата. Грешката при мен беше, че много емоционално си избрах отбора и не си пресметнах картите правилно. Много исках Мацоев и Марти да са от моя отбор, за да готвя с тях, но не си подредих правилно позициите“, коментира финалната битка и грешките си Виолета.

„През цялата игра бях много емоционална и бях себе си докрай. У дома са много горди от мен и това ме радва. През цялото време исках да бъда пример за дъщеря ми и съпругът ми да се гордее с мен, и представянето ми. Всекидневно чувам думите, че за тях аз съм победител. Цялото предаване ми е донесло само позитиви и съм благодарна за това“, обяснява мнението на съпруга й, който също е кулинар професионалист.

Виктория Капитонова от Hell’s Kitchen: Повече харесвам българската кухня от руската

„В къщата имахме много забавни моменти. Играехме си на някакви игри, които сами си бяхме направили. В кухнята си постоянно с адреналин и под напрежение и трябва по някакъв начин да разпуснеш за малко“, споделя Вили.

От къде се е породила любовта й към кулинарията?

„Историята при мен започна от баба ми. Тя правеше много торти, сладки, курабийки и кексове за рождените ни дни. Като малка исках да се науча да правя като нея сладки неща. Майка ми като отиваше на работа я беше страх, че ще започна да готвя у дома сама. Първият ми кекс беше абсолютно суров, но си го изядохме. Може би от тук тръгна любовта ми към готвенето. Аз съм завършила художествено училище. Мисля, че творческото мислене се проявява в чиниите ми. След като завърших се чудех накъде да тръгна. Не исках да се занимавам само с рисуване. Исках да го съчетая с готвенето и мисля, че се получи добре“, разказва за готвенето на баба й и за първите си стъпки в кулинарията участничката.

Тя завършва Кулинарна академия, след която отива на стаж в кухня извън страната. Виолета учи майсторлъка на готвенето в ресторанти в Холандия и Англия. Първата й работа е като сервитьорка в заведение в София, където бързо разбира, че не е подходящата за нея професия. Когато обръща табла с 3-4 големи халби бира върху клиент, напуска сервитьорството. Случайно влиза в кухнята на заведението и тогава се запалва отново страстта й по готвенето. Първият й стаж след Академията е в ресторант в Холандия, където попада в интернационална кухня, с френска насоченост. Интерпретирали са френската класика по модерен европейски начин. Имала е шанса да попадне при млад, амбициозен главен готвач, който е бил с позитивно отношение към готвачите. Успява да предаде знанията си на желаещите да се научат в кухнята.

След победата в Hell’s Kitchen: Станислав готви сватба, кум ще бъде участник в шоуто

„8 години бях вегетарианка и започнах да ям месо в този ресторант. Няма как да не ядеш месо в кухнята. Не можеш да готвиш ако не опитваш. Реших да пробвам всичко и да не правя компромиси. Решението да спра с вегетарианството бе бързо – за една вечер. Тогава беше първият ми случай когато се наложи да сготвя лобстър и да го убия собственоръчно. Беше неприятен емоционален момент, който ще помня дълго“, разказва бившата вегетарианка.

„Следващият ми стаж беше в Лондон в японски ресторант. От началото бях скептична, тъй като не разбирам от кухнята и не ям сурова риба. Но беше по-добър вариант от ресторант в Америка. Изминаха 6 месеца в работа и реших, че ще остана. Останах още три години, а по време на стажа се запознах и с мъжа ми. Японската кухня е много фина и деликатна. Вкусовете са хубави, особено ако рибата е прясна. Беше класически японски ресторант, в който сервираха риба-таралеж, змиорка и др. Туната е най-вкусната риба от суровите предложения. Мъжът ми работеше в същия ресторант преди мен. Бях супер вглъбена в работата ми и не забелязвах колегите ми. Един ден се разминахме и погледите ни се засякоха – беше любов от пръв поглед при мен. Той каза, че ме е забелязал преди това. Предложи ми брак в един много хубав ресторант в Лондон, който се намира на 30-ия етаж. Отидохме на вечеря и през цялата вечер ми се струваше напрегнат. Не съм очаквала предложението. След вечерята решихме да отидем на испански тапас и след това отидохме на разходка. Лондон зимата е много красив и украсен, и той ми предложи под едно дърво, цялото обсипано с лампички. Беше романтично и красиво. Подписахме в Лондон, но трябваше да легализираме брака си в България. Тъй като повече от три години не сме го легализирали, сме решили отново да се оженим. Нямам търпение да го направим. В Англия се роди и дъщеря ни и там може таткото да присъства на раждането. Това беше голяма подкрепа за мен. Майчинството в Англия е само 6 или 8 месеца. Аз родих декември и през април на следващата година се върнах на работа. Затова решихме да се върнем в България и благодаря на съпруга си за подкрепата“, споделя повече за любовта и живота си в Лондон Вили.  

Повече информация можете да откриете на уебсайта на Hell’s Kitchen България, на FB страницата на предаването, на официалния Instagram, както и TikTok профил на предаването.