Коя е армията от хора, която подготвят игрите и терена за екстремното риалити?

Отново отправяме поглед към Черноморието, към снимките на най-очакваното риалити в българския ефир. Ще видим как изглеждат игрите на волята през очите на лекарите, които постоянно са под напрежение за здравето и безопасността, както на участниците, така и на снимачния екип. Ники Василковски проследи тяхната работа, специално за "Събуди се".

За поредна година те са тук. Готови да помогнат, ако има нужда. С достатъчно опит в критични ситуации и екстремни обстоятелства. Това са лекарите на Игри на волята България.

"Ние сме планинари хора, обичаме да караме ски, колело в планината, катерене, алпинизъм. С това се занимаваме в свободното си време и така започнахме да работим и по такъв тип състезания. Не са много колегите, готови да излязат в такъв род събития и състезания", разказа д-р Витан Витанов.

Докъде се простира човешката издръжливост в "Игри на волята"?

От съвсем дребни травми, до пълно изтощение в жегата. Работата на лекарите е да реагират светкавично при всяка ситуация. А в "Игри на волята" става дума за огромен брой участници и снимачни екипи, които всеки ден буквално оцеляват на ръба на възможностите си.

"Зад една такава мащабна продукция стои армия от хора, готови да подготвят игрите и терена. Те работят по 16-18 часа на ден. Това е много трудно, тъй като продължава 2 месеца и половина. Изтощението рано или късно удря всеки. Не само играчите, а и целия екип", допълва лекарят.

Тази година основен рисков фактор са жегите, които достигнаха своя летен пик именно по време на най-драматичните битки.

"Имаше няколко дни, които бяха сериозно изпитание. Все едно бяхме в пещ. Нямаше хладен полъх. И в 12 часа продължаваше да е 42 градуса, което е шок за организма при всички случаи", споделя водещият Димо Алексиев.

Игри на волята – Кой е тайнственият залив на оцеляването в новия сезон?

"В такава ситуация, за да се справиш и да не колабираш, наистина трябва да си добре хидратиран. да си много добре загрял физически", е съветът на каскадьорът Ема Ангелова.

"Наистина беше убийствено за всички ни. А и самите игри са дълги, с времетраене по 4-5 часа понякога. И като излезем на обяд, стоим навън в най-топлите часове. Колкото и да успяваме да се хидратираме, говорили сме го това хиляди пъти, 4-5 часа на най-топлото време е убийствено за всички. Тук не идват случайни хора, но все пак, случва се понякога някой да си забрави шапката. Правим какво ли не, за да опазим всички от слънцето и топлината", каза д-р Витанов.

Екстремно време и неравни битки. Тази комбинация обещава напрегнати моменти пред екрана. Стартът на "Игри на волята" наближава. Развръзката предстои съвсем скоро по NOVA.

Следете всичко за „Игри на волята“ на Facebook страницата и Instagram профила на формата.