Нова Броудкастинг груп ще излъчва ексклузивно двубоите от турнира

16 тенисисти от 50-те най-добри в световната ранглиста пристигат у нас до броени дни. Причината е турнирът Sofia Open, който ще се проведе от 4 до 11 ноември в София. Какви изненади да очакват почитателите на тениса и зрителите на Sofia Open 2023, разказва Тодор Христов за „Здравей, България“. Репортерът на NOVA разговаря с Орлин Станойчев, първият българин влязъл в Топ 100 на световната ранглиста, а също така и турнирен директор на Sofia Open 2023.

Коя световна тенис звезда от Топ 10 ще дойде в България?

„С голямо удоволствие искам да съобщя на феновете на тениса и на българската публика, че ще имат възможност да наблюдават на живо в зала „Арена София“ един от най-добрите тенисисти, втори в света, спечелил златен медал на Олимпиадата в Токио, с 21 победи на АТП турнира и един от любимите ми тенисисти – Александър Зверев. Щастлив съм, че ще участва на турнира в София и всички почитатели на тениса и спорта като цяло ще имат възможност да го гледат на живо. Тенис звездата идва в България за първи път“, обяви турнирният директор.

Най-добрите тенисисти от световната ранглиста идват на Sofia Open 2023

Александър Зверев е много атрактивен на корта и извън него. Той е популярен в медиите и обичан от феновете на тениса. Представянето на Зверев на Sofia Open 2023 ще е от значение за финалите, които предстоят седмица по-късно. Успехът му в София би му помогнал за класирането за финалите. По същото време на турнира в София се провежда и турнир в Мец, където останалите претенденти също ще играят. Ще имаме възможност да следим как се развиват двубоите и на двата турнира, като успехите ще са от значение за годишното класиране.

„Тази вечер в 18.30 ч. в студиото на NOVA официално ще бъде изтеглен жребия за турнира в София и повече информация зрителите ще разберат след официалната церемония. Квалификациите ще започнат в зала „София“ тази събота от 10.00 ч. и ще продължат през неделя и понеделник. Основната схема на двубоите ще започне във вторник в зала „Арена София“ от 10.00 ч. Феновете ще имат възможност да наблюдават страхотен тенис още от този уикенд до следващата събота“, дава повече детайли по организацията Орлин Станойчев.

Какво да очакваме от българското участие на Sofia Open 2023?

„Някои от най-добрите български тенисисти ще вземат участие в основната схема – Димитър Кузманов, Александър Лазаров и Александър Донски. Също така Нестеров ще участва на двойки с Янаки Милев. Пожелавам успех на нашите български тенисисти, които със сигурност ще бъдат подкрепяни от родната публика. Успехът им на родна земя може да им донесе много точки и самочувствие, особено в края на годината“, коментира Станойчев.

Срещите от основната схема на състезанието ще бъдат излъчени ексклузивно на живо по NOVA SPORT, а също така ще могат да бъдат проследени в спортния канал DIEMA SPORT 3, част от пакета DIEMA XTRA, както и онлайн в стрийминг платформата PLAY DIEMA XTRA.