Следващият понеделник в "Като две капки вода" певицата има трудната задача да се преобрази във вокалиста на култовата рок банда

Поп фолк звездата Мария гостува в студиото на "Здравей, България", за да сподели емоциите от участието си в обичаното шоу за преобразявания. Какво е да се преобразиш в иконата Лили Иванова и припознава ли се в образа, в който й предстои да се превъплъти?

Атанас Пенев: Образът на Лучано Павароти бе музикален връх за мен

„С цялото ми уважение към гранд дамата на българската музика, присъствието на Лили Иванова в сърцата и душите на хората даде отражение и за самата мен като подкрепа от тяхна страна. Подходих към образа с цялото уважение, което изпитвам към нея като певица. Етиен Леви ми помага много, а също така и Джей Джей, които са невероятни вокални педагози. Признавам си, че всичко в образа на Лили Иванова беше трудно за мен. Защото тя е много специфична във всяко едно отношение. В начина, по който говори, начина, по който пее и се движи. Но ако си от матрицата няма как да се откроиш. Но смятам, че идеята на „Като две капки вода“ е да се представиш не толкова вокално, колкото да влезеш в самия образ“, разказва Мария и споделя, че контакта на изпълнителите с журито се случва само на сцената. „Отношенията ни с Фънки са на базата на работата ни като жури в друг формат. Когато натиснах бутона и ми се падна Звезди, се обърнах към Фънки, за да видя реакцията му. Убедена съм, че ще гледа под лупа този образ.

Втори победител в „Като две капки вода“ и една неочаквана новина за бебе

Мария признава, че когато пътува на почивка обича да слуша AC/DC, Джон Бон Джоуви, руска музика. „Слушам различен тип музика според настроението си. Когато слушам Майкъл Болтън, плача. Щастлива съм, че работата ми е и мое хоби. А моето хоби е моят живот“, категорична е певицата.

„Приела съм участието си в „Като две капки вода“ като едно забавно предизвикателство към самата мен.Дори да не съм толкова добра в даден образ, е вълнуващо да влезеш в обувките на друг."

Следете Facebook страницата, официалните профили на „Като две капки вода“ в Instagram и TikTok, както и сайта на NOVA за повече информация за официалния старт на сезон 12.