Първото мистериозно престъпление, по чийто следи ще тръгнат героите, ще видите тази вечер от 22.00 ч. по NOVA

В рубриката си, специално посветена на новия сериал „Есента на демона“, репортерът Деси Жаблянова повдигна завесата за предстоящата гала премиера във Велико Търново от 18.00 ч. тази вечер и представи някои от основните персонажи в криминалната поредица.

Нови герои, шокиращо убийство и мистериозни загадки в премиерния епизод на „Есента на демона“ тази вечер по NOVA

„Зрителите ще видят нещо наистина уникално. Самата аз нямам търпение да гледам сериите, защото актьорите ще ни представят героите си в нова светлина. Ще бъде страшно, но и много реалистично. Все пак това е криминална драма и няма как да бъде иначе. Първата вечер епизодът започва с убийство. Тази вечер зрителите ще видят, че Мия и Филип се срещат отново след пет години. Истината е, че някой ги събира нарочно. Веднага им се налага да разследват едно престъпление – да разберат кой и защо го е извършил. Само че има една промяна – Мия вече не е част от редиците на ДАНС, а той вследствие на това, че е разбрал, че брат му е убиец в „Дяволското гърло“, а баща му е безскрупулен прокурор – се е пропил. И двамата не са в редиците на службите и ще им бъде много трудно. Както ще видят зрителите Мия се притеснява за всяка улика, защото дори една стъпка върху нея, може да попречи да се разкрие престъплението. Самият продуцент Евтим Милошев казва за сериала: „Ние не искаме да ви плашим и да всяваме страх и ужас. Искаме да помолим хората да се замислят върху справедливостта. Нещо, на което не обръщаме такова внимание, напоследък“, разказва Деси Жаблянова и допълва, че Велико Търново е вълшебен декор на сериала с историческа нотка. В самите престъпления ще се крият послания от стари езици, които трябва да бъдат разгадани. „През цялото време екипът се е консултирал с експерти – историци и полицаи. Обучавали са Димо Алексиев как да борави с оръжие”, разказва Деси Жаблянова.

Рая Пеева: „Есента на демона“ започва по-обещаващо от четвърти сезон на True Detective

За хората, които ще бъдат на гала премиерата на сериала във Велико Търново, ще бъдат показани първите два епизода на сериала.

Главните актьори в сериала с охота разказаха за своите роли.

„Вторият сезон на „Дяволското гърло“ наистина е много интересен. Щастлива съм, че снимахме точно в Търново. Героите са променени – и Мия, и Филип. Изминали са пет години, откакто се разделиха за последен път в Смолян. Различни хора са – много по-интересни“, разказва Теодора Духовникова, на която отново е поверена главната женска роля в сериала.

„В предходния сезон оставихме моя герой Филип в много сериозно емоционално състояние след загубата на своя брат, на своя баща и на своята къща. Героят ми се е променил сериозно, превърнал се е във вълк единак, който не общува с хората. Човек, който е посегнал към алкохола…“, допълва Владо Карамазов.

Ексклузивна прожекция събра медии и екипа на „Есента на демона“

„Доживях да изиграя старши комисар. Типичен полицай, възпитан в годините на комунизма с характерно поведение, светоусещане и начин на мислене и общуване. Харесвам моя герой“, призна актьорът Мариан Вълев.

„От всички герои, събрани тук, моята роля е най-мека“, споделя актрисата Христина Апостолова.

„Моят герой е съвестен и добър полицай, който се опитва да балансира между работата и семейството си“,  разкрива Димо Алексиев.

Следете Facebook страницата и официалния Instagram профил на „Есента на демона“ за актуални новини.