Изпълнителят коментира участието си в хитовото шоу за имитации и има ли образи, които се притеснява да имитира

Панайот Панайотов е първият гост в рубриката на Елизабет Методиева, която репортерката подготвя за „На кафе“.

„На такива покани един артист няма право да отказва. Минал съм през доста неща в живота, но в този формат се чувствам на мястото си“, коментира включването си в хитовото шоу за имитации певецът.

От кои образи, избрани от Бутона на късмета се притеснява?

„Разбира се, това са женските образи. За моя голяма радост, съм създаден мъж и зодията ми е мъжка, но гласово и певчески ще се справя. Дори ме улеснява и ме връща към годините, в които правех само такава музика – кавъри на световни шлагери. Предпочитам световните шлагери пред българските такива. Не знам защо, но първата песен, която съм изпял е „Дилайла“ на неземния Том Джоунс. Така тръгнах в началото и съдбата ми е такава. Пълно е с образи, които не искам да ми се падат, но няма да кажа имена, защото не е етично. Но аз си оставам „момчето, което говори с морето“, признава артистът.

Мария: Фънки ще ме гледа под лупа в образа на Звезди от „Ахат“

Коя е музата през дългогодишната му кариера?

„Баща ми бе драматичен актьор, който в Сливен превърна самодейния куклен театър в държавен. Стана негов първи директор – Димитър Панайотов. Много би се радвал да ме види в такива роли, защото ме е виждал само като певец. Мечтаел съм да стана артист и първите ми 13 стъпки съм направил на Габровската сцена на драматичния театър“, разказва за актьорското си семейство Панайотов.

Артистът признава, че негов ментор е съпругата му Емилия Панайотова, която го изпраща на сцената на „Капките“, гледа внимателно изпълнението му и след това прави точни и безпогрешни коментари. Тази година артистът и съпругата му отбелязват 40 години щастлив брак и за жена си певецът е създал една от емблематичните си песни „Шопкиня“.

Как би реагирал ако му се падне да се превъплъти в образа на Кичка Бодурова?

„Скандалът е измислен от вас медиите. Аз просто измислих една фраза. Това са едни тривиални взаимоотношения между артисти и то за пари. Всичко се върти около парите. Ако има раздори и недоразумения между нас, като мижав интерес, то е за пари. Нямам намерение да влизам в обяснителен режим, защото не се чувствам виновен, нито също така и Кичка Бодурова, но от това излезе хубава обща песен с Криско“, разказва Панайотов.

Следете Facebook страницата, официалните профили на „Като две капки вода“ в Instagram и TikTok, както и сайта на NOVA за повече информация за официалния старт на сезон 12.