Какво превръща Георги в психолога на Кухнята на Ада и защо твърди, че химията го е тласнала към кулинарията?
В студиото на „На кафе“ Георги разказва, че си тръгва си от формата зареден с хубави спомени.
„Това са преживявания, които човек не може дори да иска да преживее другаде. Това е адреналин, изпитание за самия себе си – най-вече на психиката. Създадох страхотни приятелства, който се надявам да продължат дълго“, споделя Георги и допълва, че е благодарен на съпругата си затова, че е влязъл във формата.
Изи от Hell’s Kitchen и Маргарита Стойкова с номинации за приза „Полет в изкуството“
Филип от първия сезон на Hell’s Kitchen и Георги са близки приятели. Точно той го съветва да пробва късмета си в предаването. Самият той споделя, че винаги е искал да се занимава с преподаване, а през септември му предстои да започне да преподава „Практика“ в Университета по кулинария в Добрич.
Георги признава, че няма лоши отношения с Чоткин. Имат пререкание веднъж. „Засегнах се, защото от самото начало на предаването му помагах с всичко. Той има проблем с езиците и смесването им. Така и не разбрах защо се скара точно с мен. Но напрежението вътре е огромно. Всеки от нас е влязъл с цел и със своя мечта, отделно, който не е свикнал с камерите – се затруднява още повече. А това напрежение влияе върху отношенията между хората.“
Защо Георги се превръща в сватовника в Кухнята на Ада?
„В двора на къщата има един стол, който наричахме „стола на Жоро“. Сядах на него и привиквах останалите участници. Който има нужда, да сподели, да си поприказва. С Камелия и Чоткин всички се опитваха да ги бъзикат. Посъветвах Камелия, когато излезе от предаването и си избистри главата, да му даде шанс. С нея сме добри приятели, дори ходихме с жената и детето до Банско за една вечер да се видим“, споделя Георги.
Коцето Калки: Бони има силен усет към готвенето и знае много
Със Симона нещата се развиват по сходен начин, а Георги е категоричен, че Димитър има морален компас, който в повечето случаи работи правилно. „Много хора им даваха съвети, но аз видях същината на проблема. Само една жена може да има власт над един мъж и само тя може да го реши. Това ми бяха и думите към нея. Не казвам, че аз съм оправил нещата, но зададох посока, за да се разберат двамата.“
Георги разкрива, че химията като наука го е тласнала към кулинарията. Дори дава уроци на съучениците си. „От дете се шегуваха с мен, че съм хванал слушалките на прощъпулника и е трябвало да стана лекар. Учех доста и биология, и химия, но в един момент се насочих към ТОХ-а. Влязох със специалността, която исках, но с френски език. Разбрах, че т.нар. молекулярна кухня всъщност е физика, химия и биология.“
Кои са най-забавните спомени на Георги от предаването, кой го е научил да готви и как от готвач на корабите стига до най-престижните заведения в Англия, гледайте
Всичко за Hell’s Kitchen може да откриете в сайта и официалните профили на предаването във Facebook, Instagram и TikTok.
Редактор: Боряна Димитрова