Артистът разказва за превъплъщенията си, женските образи и щастието да е на сцената с голямата италианска звезда

Атанас Пенев – Наско в последния десети лайв на „Като две капки вода“ направи изключителна имитация на италианската звезда Ал Бано Каризи и спечели овациите на публика, жури и колегите си. Вокалът на Б.Т.Р. е гост в студиото на „Здравей, България“, където разказва как се справя с превъплъщенията (Николина Чакардъкова, Веселин Маринов, Дони, Мадона, Ал Бано и Лучано Павароти) и трудно ли му е да влезе в женските образи, които му се падаха от Бутона на късмета. Участникът признава, че при последния текст на "Felicita" му се е налагало да поглежда към аутокюто, защото върви като бърз речитатив. Но въпреки това смята, че е много красив като значение. Не му е било лесно, но най-голямото му удоволствие е присъединяването на самия Ал Бано към него на сцената.

„Беше страхотно да попее с мен на сцената. Не беше по сценарий, но се надявахме това да се случи. Беше страхотно преживяване. Ал Бано има безкрайно красив глас на 81 години и този човек пее невероятно. След предаването отново му благодарих, че сме били заедно на сцената. Пожелах си да пея толкова хубаво на неговата възраст. Каза ми, че не е толкова трудно, но трябва да се упражнявам. Не трябва да спирам да пея. Голям певец и много добър човек“, споделя емоциите си Наско.

Елена Атанасова: Всичките ми образи в „Като две капки вода“ до момента бяха провокация

Според изпълнителя и в България обичаме нашите доайени, в която и да е област на музиката. Тази година Кирил Маричков празнува 80-годишен юбилей с множество концерти с Фондацията. Мнението му е, че хората уважаваме звездите си, но може би държавата не достатъчно.

За разликата между рок сцената и сцената на „Като две капки вода“

„Това, което се налага да правя в „Капките“ е много по-различно от всичко, което съм правил през живота си. Предизвикателствата са много. Нещо, което 40 години съм градил в Б.Т.Р. - да създам собствен почерк, бленда, глас и начин на изпяване, сега трябва да избягал от всичко. Дори жестове, походка, глас… При образа на Мадона ми се наложи за първи път да танцувам заедно с професионални танцьори. Имах трудности при влизането в образ на Лучано Павароти, който е недостижим връх за мен. Трудно ми беше и с песента на Мария Шерифович по начина на изпяване. Благодаря на Николина Чакърдъкова, която ми помогна с облеклото и за песента. Радвам се, че имах такива предизвикателства, защото човек на моята възраст или тази на Панайот Панайотов се нуждае от такива. Отговорността е голяма при всеки образ“, разказва рок певецът.

Джулиана Гани: Благодарение на „Като две капки вода“ потиснах суетата си

„Опитвам се да вложа всичко от себе си. Но важното е да извлечем заедно с екипа максимума от всеки образ. В понеделник ми предстои Йорданка Христова и вече пресмятаме дъхове, къде и кога трябва да се поемат. Тя е една грандама в българската музика и трябва да извадя нейните жестове. Понякога хората слушат с очите си и се надявам да успея да направя и тази част от образа“, категоричен е Атанас Пенев.

Следете Facebook страницата, официалните профили на „Като две капки вода“ в Instagram и TikTok, както и сайта на NOVA за повече информация за официалния старт на сезон 12.