Актьорът, който смята, че всичко е любов и тя освобождава, коментира образа си на библиотекар в криминалната поредица по NOVA

Актьорът влиза в образа на библиотекар и директор на археологичен музей  в криминалната поредица „Есента на демона“ и е сред артистите, които обичат да се раздават във всеки проект на снимачната площадка. Той е роден в Сидни, Австралия, има македонски корени, владее 5 езика, сред които перфектен български. Наумовски е завършил актьорски майсторство в класа на маестро Стефан Данаилов, но в сериала се изправя пред предизвикателството да говори и на латински език. Специално за „На кафе“ с него разговаря репортерът Деси Жаблянова.

„Предизвикателство е за някой като мен да съм в инвалидна количка толкова дълго време. Занимавам се много със спорт и съм активен човек. Не трябва много да се оплакваме, защото хората, които са в това положение, само те си знаят какво им е. Ние актьорите играем и се опитваме да пресъздадем нещо наистина. Надяваме се истината да е дълбока, комплексна и да стига до хората“, коментира образа си в „Есента на демона“ актьорът.

Мия и Филип – отстранени от разследването в „Есента на демона“

Наумовски разказва, че очилата, които са част от образа му са доста стари и е било трудно да се намерят. Важни са за образа и за артистът, тъй като не вижда добре и текстовете, които изговаря на няколко езици, включително и латински цитати, ги чете с очилата.

Коя от ролите, които е изиграл, е успяла да го докосне силно?

„Тази в „Есента на демона“. Има защо да изиграя точно в този момент. Актьорството за мен е начин на живот. Не е професия, поне за мен. Всеки момент, ден и нощ нося героите си със себе си.“

„Любимата ми дума е любов. Мисля, че любовта освобождава и всичко е любов“, категоричен е Тони Наумовски

Следете Facebook страницата и официалния Instagram профил на „Есента на демона“ за актуални новини.