Гледайте новия епизод на кулинарното шоу този петък вечер от 20.00 ч. по NOVA

В петък вълнуващ финал на звездната седмица в „Черешката на тортата“ ще постави журналистът на NOVA Румен Бахов, познат с рубриката си „Пълен абсурд“ в „Здравей, България“. Желанието му е да потопи колегите си в уникалната атмосфера на родното Черноморие. Чрез приготвяне на семпли рецепти ще разкрие многообразното богатство на морския ни бряг, опазването и популяризирането на който е приел за своя лична кауза.

Френска вечеря с круши „Хубавата Елена“ от Петя Желева в „Черешката на тортата“

Морското му меню ще стартира със зелена салата, в комбинация с пържен калкан. Следват пълнени с ориз миди и възможно най-големите черноморски раци. На масата ще присъства и внимателно транжиран, но изключително вкусен пържен скорпид Десертът, с който ще завърши вечерта, е домашен сладолед със сладко от смокини. Но дали ще успее Румен да налови всички тези морски дарове и как се пазарува в необятния морски магазин? З допълнение Бахов подхожда с внимание и към питиетата, които съчетава по перфектен начин с ястията.

Родопски изкушения и неустоим банофи пай с Яна Николова в „Черешката на тортата“

Какви ритуали изпълнява борецът за социална справедливост и какви изненади е подготвил за компанията, предстои да видим тази вечер в „Черешката на  тортата“. Ще се престрашат ли гостите да пробват сурови черноморски миди? Какви подаръци е подготвил домакинът за гостите си и какви оценки ще получи в края на вечерта? Кой ще грабне плакета на „Черешката на тортата“, не пропускайте да видите този петък от 20.00 ч. в ефира на NOVA.

Още интересна информация за „Черешката на тортата“ може да откриете във Facebook  страницата на предаването. Всички епизоди на поредицата могат да бъдат гледани и в NOVA PLAY, след излъчването им в ефир.