Какво ексклузивно съдържание от UEFA EURO 2024 ще видят зрителите в каналите на Нова Броудакстинг груп

Футболната битка за Европа започва утре – 14 юни. Стартира един от най-престижните турнири на стария континент – UEFA EURO 2024.

Като притежател на изключителните телевизионни права за излъчване на UEFA EURO 2024™ и UEFA EURO 2028™, Нова Броудкастинг груп е подготвила най-атрактивното съдържание за българската аудитория. Ден преди откриването на първенството, в студиото на „Здравей, България“, гост е Веселин Василев, директор „Спорт“ на Нова Броудкастинг груп.

„За нашия екип Европейското започна вчера, когато група от колегите заминаха за Германия, а за зрителите ще стартира днес. Решили сме да започнем с ден по-рано и да завършим след края на първенството. Мачовете са разделени по равно с Българската национална телевизия. Всяка една от двете медии ще излъчи по 27 мача. 7 от тези мачове, които притежаваме, ще бъдат излъчени и в NOVA телевизия и в DIEMA SPORT 3. По DIEMA SPORT 3 ще бъдат излъчени абсолютно всички мачове. А останалите 20 мача зрителите ще могат да гледат по DIEMA. Общо са 51 мача и всеки един от тях може да бъде гледан на живо в платформата Gong.bg. Ще покрием абсолютно цялото първенство“, дава повече детайли Веселин Василев.

„Чувстваме, че трябва да покажем всичко от един такъв голям форум. Един състезателен ден ще започва с Алманаха-дневник на UEFA EURO 2024. Мачовете, които ще излъчваме директно, ще бъдат опаковани със студийна програма, която започва час преди мача и завършва час след него. Ще има много включвания от мястото на събитието с представителите ни на място. Ще има разбира се гости в студиото. Едно от най-важните неща е да отразим атмосферата  и това, което интересува феновете. В Германия условията са достатъчно добри и всеки ще намери своето място. Има големи групи фенове, които пътуват, без дори да имат билети, само и само да се докоснат до атмосферата на един такъв голям форум. Ще покажем на зрителите настроението, вкусовете и какво се случва на място. Остава си викторината за зрителите с предизвикателни награди. Феновете на футбола могат да проверят знанията си“, допълва спортният директор на  NOVA.

Три двойки ще водят специалните студиа през следващия месец. Това са водещите: Павлета Рашкова и Мирослав Арабаджиев, Валерия Видева и Ясен Деянов, Велислава Миланова и Борис Мутафчиев.

„Дано да ни върви по вода и всичко да е така, както сме го планирали. Двамата с Павлета ни заварвате няколко часа преди да се насочим към Германия, тъй като утре е двубоя на откриването на първенството. Убеден съм, че Германия е завладяна от голямата емоция UEFA EURO 2024. Ще се опитаме, показвайки всеки един двубой, да направим зрителите свидетели на неповторими емоции“, каза в студиото Мирослав Арабаджиев.

„С Миро ще имаме удоволствието след няколко часа да сме в Германия, за да се потопим в емоцията и атмосферата, които вече са завладели страната домакин. Ще ви предаваме всичко най-интересно в нашите студиа. Ще се постараем да ви пресъздадем това, което виждаме“, допълва колегата си Павлета Рашкова.

„Преди първия съдийски сигнал на двубоя на откриването между домакина Германия и Шотландия, ние с Ясен ще ви очакваме в нашето студио "Футболфест", което стартира в 20.00 ч. по DIEMA SPORT 3, а в 21.00 ч се вливаме в ефира на NOVA. Подготвили сме ви изключително любопитни гости и много забавни материали“, се обръща към аудиторията Валерия Видева.

„Всъщност ще стартираме още днес с едно предаване, което ще ни припомни най-паметните моменти от Европейските първенства. След това ще насочим вниманието към това, което ни очаква на футболния фестивал. Всички ще могат да станат свидетели на всяка една футболна и фенска емоция в нашите канали“, категоричен е Ясен Деянов.

„Ние с моят колега и екранен партньор Борис Мутафчиев ще дебютираме на това Европейско първенство като водещи и репортери в най-горещите точки в Германия. Няма да разчитаме на късмета на начинаещия, а сме подготвени да ви предадем всички емоции и всичко най-интересно в ефира на нашите канали“, споделя и Велислава Миланова.

„Аз ще направя сравнение с един спорт, който е толкова популярен в Германия, колкото и футбола и това е Формула 1. Нашият партньор в момента, Българската национална телевизия е и наш конкурент. Както във Формула 1 ние ще се опитаме да бъдем Михаел Шумахер срещу Рубенс Баритело. Имаме страхотни състезателни механици и инженери, които ще са в апаратните и монтажа, и те ще ни помогнат, докато ние работим за вас“, се обръща към феновете Борис Мутафчиев.

Кои ще са най-големите футболни звезди и кои са фаворитите за победител?

„Може би най-големите отбори в Европа са фаворити. От както съм се родил чакам Англия да спечели някакъв трофей. В моят живот това не се е случвало  и се надявам този път да успеят. Английските фенове се страхуват от дузпи, защото Англия има навика да губи от тях на големи форуми. Специалистите смятат, че Англия има балансиран, млад отбор, но същевременно с това с натрупан опит. Сякаш е дошло времето да прескочат психологическия срив, който ги обзема на големи първенства. Не е за пренебрегване домакинът Германия. Сложени са на челни места от статистиците. Един от най-обещаващите отбори е този на Франция. Килиан Мбапе ще е една от големите звезди, а видях, че в отбора на Испания е поканен един 16-годишен играч. Той е една голяма изгряваща звезда. Най-важното е девиза на първенството, който гласи „Обединени от футбола“, прави прогнозите си Веселин Василев.

Футболните фенове ще могат да проследят двубоите от UEFA EURO 2024 по NOVA, DIEMA, DIEMA SPORT 3, в каналите от премиум пакета DIEMA XTRA, както и онлайн на стрийминг платформата PLAY DIEMA XTRA, и в спортния портал Gong.bg